Norrby tog efterlängtad seger

Norrby IF vann för första gången på sju omgångar när man bortabesegrade Akropolis IF med 3–1. Söndagen bjöd även på tre poäng för Dalkurd FF och en sen kvittering för Trelleborgs FF hemma mot Degerfors IF.

Akropolis IF – Norrby IF: 1–3
Se höjdpunkter från matchen här.
Efter sju raka seriematcher utan seger reste Norrby IF till Stockholm för bortamöte med topplaget Akropolis IF. På Grimsta IP skulle det dock lossna för gästerna från Borås, som tog tre tunga poäng i nedre delen av tabellen. Oke Akpoveta gav laget en tidig ledning och Abdo Saidi utökade till 2–0 från straffpunkten i den andra halvleken. Adhavan Rajamohan reducerade i slutminuterna för hemmalaget, men Saidi utnyttjade ett misstag i Akropolis-försvaret och satte spiken i kistan med sitt 3–1-mål på stopptid.

AFC Eskilstuna – Dalkurd FF: 0–1
Formstarka AFC Eskilstuna åkte på en förlust på hemmaplan då Dalkurd FF tog tre viktiga poäng på Tunavallen. Matchens enda mål kom i mitten av den andra halvleken då Arian Kabashi tryckte in 1–0 med en distinkt frispark.

Trelleborgs FF – Degerfors IF: 1–1
Trelleborgs FF kämpade sig tillbaka till ett sent kryss hemma mot Degerfors IF i dagens sista match. Hemmalaget hade åkt på en utvisning i den andra halvleken och fått se gästerna ta ledningen då Johan Bertilsson var framme ochs törde på Victor Edvardsens inlägg i den 72:a minuten. Men i den 95:e minuten kunde Calle Björk trycka in 1–1 för det decimerade hemmalaget efter en frispark.