Norrby värvar lagkapten från division 1

29 januari, 2020 kl 16:49 Norrby IF har gjort klart med backen Karim Mammar, tidigare lagkapten i Sollentuna FK.
– Sättet som Norrby spelar fotboll på passar mig ypperligt, säger 23-åringen.

De senaste två säsongerna har Karim Mammar varit ordinarie i Sollentuna FK, och även fått ansvaret som lagkapten. Nu tar han nästa steg i karriären med en flytt till Norrby IF på ett tvåårskontrakt. Borås-klubben har haft 23-åringen på provspel i vinter och sportchefen Lasse Nilsson är nöjd med vad han sett.

– Vi har ju haft möjligheten att lära känna Karim lite mer under den senaste tiden och jag tycker att han har sett riktigt bra ut. Framförallt har han en trygghet sitt passningsspel och ett gott självförtroende i det han vill göra och det är precis sådana spelare vi söker, kommenterar Nilsson.

– Jag är här för att ta nästa steg och jag tror att det kommer gå väldigt bra. Sättet som Norrby spelar fotboll på passar mig ypperligt. Dessutom har jag ett stort förtroende för Mak Lind som tränare. Jag har varit och tränat med lite olika klubbar och den här gången valde jag att följa mitt hjärta, och då blev det Norrby, säger Mammar själv om flytten.

Läs mer på Norrbys webbsida.

Foto: norrbyif.se

Lista: Övergångar vintern 2020

26 feb 2020
Med drygt en månad kvar till Superettans säsongsstart är vinterns övergångsfönster öppet på vid gavel. Här är en sammanställning av de övergångar som hittills skett inför säsongen. Vinterns övergångsperiod avslutas 31 mars.

Ljungberg byter Öster mot AFC

25 feb 2020
AFC Eskilstuna värvar Christian Ljungberg från seriekollegan Östers IF. – Det är en centralmittfältare som vi har sökt länge nu, säger AFC:s tränare Özcan Melkemichel.

Oavgjord cuppremiär för GIF Sundsvall

24 feb 2020
När den första gruppspelsomgången av Svenska Cupen avslutades på måndagskvällen kryssade GIF Sundsvall och BP.

Jönköpings Södra kämpade sig till poäng i Stockholm

23 feb 2020
Både Jönköpings Södra och AFC Eskilstuna kryssade i sina premiärer av Svenska Cupen. För Halmstads BK, GAIS och Örgryte IS blev det förluster mot allsvenskt motstånd.

Dalkurd nära upphämtning mot Djurgården

22 feb 2020
Dalkurd FF imponerade spelmässigt borta mot Djurgården, men föll med 3–2 i Svenska Cupen-mötet på Tele2 Arena. Även för IK Brage och Västerås SK:s del blev det förlust borta mot allsvenskt motstånd.

Abdul Razak klar för ÖIS

21 feb 2020
Örgryte IS förstärker mittfältet med Abdul Razak, som lämnade IK Sirius efter den gångna säsongen. – Jag har haft en bra dialog med de som jobbar för klubben sedan december så jag är glad att det blev klart, säger Razak.

Umeå värvar ukrainsk mittback

20 feb 2020
Myroslav Mazur är klar för nykomlingen Umeå FC. Den ukrainske mittbacken har kritat på för två år med klubben. – Jag fick en väldigt bra bild av klubben, staden och mina lagkamrater, säger Mazur, som provspelat med UFC.

Erik Lund fortsätter i Ljungskile

18 feb 2020
Ljungskile SK: s Erik Lund fortsätter som högerback och assisterande tränare i klubben efter att ha skrivit på ett nytt kontrakt. – Det var viktigt för alla parter att det känns rätt, och det gör det nu. Det känns jätteskönt, säger Lund.

Akropolis värvar rutinerade Pehrsson

14 feb 2020
Superettan-nykomlingen Akropolis IF förstärker truppen med 31-årige mittbacken Oscar Pehrsson. – Jag ser verkligen fram emot att kliva ut och kämpa om poäng för Akro, säger Pehrsson.

Kouakou tvåmålsskytt i ny Brage-seger

12 feb 2020
IK Brage vann med 4–2 mot ryska högstaligalaget FC Ural i en träningsmatch under onsdagen efter bland annat två mål av Christian Kouakou.

Degerfors vill bygga självförtroende

11 feb 2020
Degerfors IF gästar Nyköpings BIS i en träningsmatch ikväll. – Vi vill få lite självförtroende igen, säger tränaren Andreas Holmberg.

Orlov ställer skorna på hyllan

8 feb 2020
Jakob Orlov har spelat nästan 170 matcher i de två högsta serierna i Sverige. Han har testat lyckan i Norge och kvalat till Europa med Gefle IF. Nu avslutar han sin proffskarriär.