Ny nolla och första trepoängaren för AFC

AFC Eskilstuna, Falkenbergs FF och GAIS firar trepoängare och hållna nollor under lördagen.

AFC Eskilstuna – Akropolis IF: 3–0
AFC Eskilstuna inledde säsongen med en 0–0-match borta mot Västerås SK. Under lördagen kom en ny hållen nolla och årets första trepoängare. Abdelkarim Mammar Chaouche gav AFC ledningen i den 44:e minuten efter Ashley Coffeys utmärkta förarbete. De två sista målen sattes i slutminuterna av inhoppande anfallaren Alexander Ahl-Holmström med kyliga avslut.

IK Brage – Falkenbergs FF: 0–1
Falkenberg förlorade med 1–0 hemma mot GAIS i premiären. Nu var det FFF:s tur att resa hem med en trepoängare efter att Tobias Karlsson nickat in matchens enda mål på hörna borta mot Brage. Båda lagen hade högklassiga chanser att bättra på målskörden, men det föll bara ett mål på Domnarvsvallen idag.

GAIS – Västerås SK: 1–0
Efter att VSK:s Filip Almström Tähti blivit utvisad strax efter halvtid kunde GAIS få in matchens enda mål på Ullevi. Michael Kargbo, som orsakade utvisningen, vände in i planen och sköt ett skott som gick via en bortaförsvarare och in i mål bakom en chanslös Anton Fagerström i den 58:e minuten.

Vasalunds IF – Trelleborgs FF: 2–2
Efter en mållös första halvlek, dock inte utan målchanser, så växlade både Vasalund och Trelleborg upp efter pausvilan. Vasalund tog ledningen genom Mai Traore efter lysande förarbete av unge Alexander Duranic. TFF vände tack vare hörnmål av Fatawu Safiu och ett briljant frisparksmål av Johan Blomberg. Men kort efter gästernas ledningsmål av hemmalaget ikapp då Anthony Wambani slog in sin egen retur i öppet läge, och matchen slutade oavgjort.