Ny pinne för obesegrade Landskrona

Lördagen bjöd på tre 1–1-matcher samtidigt som IFK Värnamo tog tredje raka segern.

Norrby IF – Landskrona BoIS: 1–1
Efter premiärsegern hemma mot IFK Värnamo har Landskrona BoIS nu även tre raka 1–1-matcher i Superettan. Den obesegrade nykomlingen tog ledningen i dagens bortamatch mot Norrby då Kevin jensens långskott styrde på en försvarare och landade i nätet utom räckhåll för Anton Cajtoft i Norrby-kassen. Hemmalaget var dock snabbt ikapp då Rasmus Örqvist knoppade in WIlhelm Ärligs hörna på bortre stolpen, och matchen slutade oavgjort.

Akropolis IF – GIF Sundsvall: 1–1
En mållös första halvlek följdes upp av två mål i den andra. Gästande Sundsvall tog ledningen då Paya Pichkah knorrade in ett högerskott i nät via ribban i den 54:e minuten. 20 minuter senare var det kvitterat då Oscar Pettersson högg på en lös boll och behärskat slog in kvitteringen. Hemmalaget fick avsluta matchen med en man mindre på planen efter att Oscar pehrsson visats ut, men 1–1 stod sig till slutsignalen.

Falkenbergs FF – IFK Värnamo: 0–3
Nykomlingen Värnamo tog sin tredje raka seger och går därmed upp i serieledning. I bortamatchen mot Falkenberg kom ledningsmålet från Abdussalam Magashy i den 45:e matchminuten, och i den andra halvleken kunde Erick Brendon via straffpunkten och Edvin Becirovic i friläge fastställa bortalagets segersiffror till 3–0.

Örgryte IS – Västerås SK: 1–1
Lördagens tredje 1–1-match spelades på Ullevi i Göteborg. VSK öppnade målskyttet i den 25:e minuten då Gustaf Lagerbielke nätade på straff för andra matchen i följd. Med 20 minuter kvar att spela blev Filip Almström-Tähti utvisad för gästerna – en matchutveckling som ÖIS utnyttjade till att få in 1–1 genom Ajdin Zeljkovic i den 77:e minuten. Båda lagen hade sedan lägen att vinna matchen men utan att få utdelning.