Nya segrar för topplagen

Degerfors och Halmstad ångar på i toppen samtidigt som Smålandsrivalerna J-Södra och Östers IF just nu kämpar hårt om platsen precis bakom. Samtidigt ordnade VSK Fotboll en viktig pinne när man kvitterade sent.

Norrby IF – Degerfors IF 0-2
Se höjdpunkter.

Segrarna fortsätter att ticka in för serieledande Degerfors. Idag tog det bara tre minuter för Victor Edvardsen att hitta nätet på Borås Arena. I den andra halvleken säkrade Daniel Janevski segern när han satte 2-0.

Dalkurd FF – Akropolis IF 1-1

Dalkurd är i poängbehpv och tog tidigt ledningen hemma mot Akropolis. Men gästerna kom tillbaka och i mitten av den andra halvleken kom kvitteringen. Akropolis som jagar kvalplatsen uppåt fick dock bara en poäng med sig från matchen.

IK Brage – Östers IF 1-2
Se Höjdpunkter.

James Keene inledde målskyttet i Borlänge med en vacker chipp efter en halvtimma. Efter ledningsmålet tog det bara tre minuter för Öster att utöka ledningen. Brage försökte komma tillbaka, Douglas Karlberg reducerade, men Öster höll undan och tog tre viktiga poäng i jakten på topplaceringar.

Västerås SK – Jönköpings Södra 2-2

J-Södra jagar en allsvensk plats samtidigt som VSK Fotboll sliter för nytt kontrakt. I eftermiddagens match var det smålänningarna som fick fira först. Al-Ammari satte 0-1 från straffpunkten i den första halvleken och i starten av den andra utökade Zeidan. VSK reducerade med en dryg kvart kvar och på tilläggstid kom kvitteringen när David Engström skallade in 2-2.

Halmstads BK – Ljungskile SK 2-0

HBK fortsätter gå starkt och tog tre nya poäng när tabelljumbon Ljungskile gästade Örjans Vall idag. Samuel Kroon utnyttjade ett försvarsmisstag när han satte 1-0 i den första halvleken. I mitten av den andra utökade Mikael Boman till 2-0 efter att ha filat sig in i straffområdet och avslutat elegant.