Nya straffmål av Montiel när ÖIS vann

Serieledande Örgryte vann med 3-1 mot Gefle IF under fredagskvällen efter bland annat två straffmål av Diego Montiel.

Fredagsunderhållningen på Gamla Ullevi bjöd på bland annat tre straffsparkar och ett klackmål när Örgryte IS besegrade Gefle IF med 3-1.

August Strömberg tvingades till bra räddningar när Diego Montiel och Jens Cajuste testade avslut i straffområdet i den 10:e minuten, och sedan igen när Jacob Ericsson tryckte av i vänsterposition sju minuter senare.

I den 31:a minuten kunde dock Strömberg inget göra då Diego Montiel slog in matchens första mål på straff. Kort därefter kunde Piotr Johansson kvittera för Gefle, även det på straff, med ett distinkt avslut i vänstra hörnet.

Tio minuter in i den andra halvleken blåstes matchens tredje straffspark då Örgrytes lagkapten Daniel Paulson fälldes i friläge. Montiel stegade fram igen och chippade den här gången in bollen högt mitt i målet fram till 2-1.

ÖIS höll sedan på att skänka bort kvitteringen till gästerna, men David Engström hann upp sitt eget passningsförsök hem till målvakten Stojan Lukic och hann täcka till hörna innan Adam Bergmark Wiberg skulle slå in bollen i öppet mål.

I takt med att Gefle pressade på för en kvittering blev ytorna större för hemmalaget, och i den 83:e minuten kunde Paulson skickligt klacka in 3-1 efter ett lågt högerinspel.

Kort därefter räddade Strömberg när Paulson kom i friläge, och kort efter det träffade inhopparen Simon Nilsson insidan av först ribban och sedan stolpen – minsta möjliga marginaler hindrade därmed Örgrytes 16:e mål för säsongen.

3-1 räckte dock gott och väl ikväll, och ÖIS toppar fortsatt tabellen efter sex segrar och ett kryss på de sju inledande omgångarna.