Obesegrat Öster till kvartsfinal

2 mars, 2019 kl 18:15 Öster tog en säker seger när man gästade Degerfors och säkrade därmed avancemang till Svenska Cupens slutspel.

En poäng räckte, men Östers IF nöjde sig inte med det. Man rivstartade bortamötet med Degerfors IF och tog ledningen genom Christian Ljungberg redan efter två minuter. En kvart in i den andra halvleken dubblade Anton Andreasson resultatet och avancemanget såg klart ut.

När Dejan Kapcevic bara tio minuter senare säkert placerade in 3-0 kunde växjölaget börja fira. Degerfors reducerade visserligen med kvarten kvar, men segern var aldrig hotad.

Örgryte IS hade chansen att ta sig vidare, men då krävdes seger borta mot AIK. Göteborgarna höll jämna steg, men till slut avgjorde de svenska mästarna genom Henok Goitom.

AIK:s 1-0–mål var möjligtvis tungt för Örgryte, men frågan är om det inte var ännu jobbigare för Jönköpings Södra att höra om det sena ledningsmålet. Fram till den 85:e minuten var det nämligen J Södra som hade förstaplatsen i gruppen. Lagets tidiga ledningsmål mot Norrby IF gjorde att man, så länge det stod 0-0 i Stockholm, var vidare till kvartsfinal. Men Goitoms mål gjorde att J Södra fick nöja sig med en andraplats i gruppen.

På Bravida Arena hade Brommapojkarna möjligheten att säkra avancemang. Men då krävdes vinst mot allsvenska BK Häcken. BP gjorde en stark insats, men med en kvart kvar av matchen gjorde Alexander Jeremejeff 1-0 till hemmalaget. BK Häcken obesegrat vidare till kvartsfinal.

I samma grupp hade IK Brage inte mer än äran att spela för. Det gjorde man dock med bravur när man besegrade FC Rosengård med 4-2.

I morgon avgörs vilka fyra andra lag som tar sig vidare till slutspelet av Svenska Cupen.

FOTO: Bildbyrån

Öster värvar offensiv mittfältare från Danmark

3 jun 2020
Östers IF presenterade under onsdagen Marc Rochester Sörensen som nyförvärv. – Det känns väldigt bra att få vara på plats, säger den offensive mittfältaren.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Superettan och Allsvenskan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Konkurrensen positiv för GAIS

21 maj 2020
Längre försäsong, mer tid att spela ihop truppen och fler spelare i bra form. Stefan Jacobsson, ny tränare i GAIS, ser positivt på hur hans truppbygge ser ut inför årets säsong.

Umeås Yoel Embaye ger aldrig upp

20 maj 2020
Som nioåring kom Yoel Embaye från Eritrea till Sverige, och kulturkrockarna var förstås många. Som att fotbollsplanerna innehöll gräs och var tillgängliga för alla. – Jag blev förvånad över att man bara fick gå in och spela sådär. Det var bara att ta för sig, säger Umeå FC-talangen i en längre intervju med Unicoach.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen - vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Tiotalets skyttekungar i Superettan

17 maj 2020
Erik Björndahl satte 20 bollar i nät och vann skytteligan i Superettan 2019. Minns du de andra skytteligavinnarna från tiotalet?

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.