Obesegrat Öster till kvartsfinal

Öster tog en säker seger när man gästade Degerfors och säkrade därmed avancemang till Svenska Cupens slutspel.

En poäng räckte, men Östers IF nöjde sig inte med det. Man rivstartade bortamötet med Degerfors IF och tog ledningen genom Christian Ljungberg redan efter två minuter. En kvart in i den andra halvleken dubblade Anton Andreasson resultatet och avancemanget såg klart ut.

När Dejan Kapcevic bara tio minuter senare säkert placerade in 3-0 kunde växjölaget börja fira. Degerfors reducerade visserligen med kvarten kvar, men segern var aldrig hotad.

Örgryte IS hade chansen att ta sig vidare, men då krävdes seger borta mot AIK. Göteborgarna höll jämna steg, men till slut avgjorde de svenska mästarna genom Henok Goitom.

AIK:s 1-0–mål var möjligtvis tungt för Örgryte, men frågan är om det inte var ännu jobbigare för Jönköpings Södra att höra om det sena ledningsmålet. Fram till den 85:e minuten var det nämligen J Södra som hade förstaplatsen i gruppen. Lagets tidiga ledningsmål mot Norrby IF gjorde att man, så länge det stod 0-0 i Stockholm, var vidare till kvartsfinal. Men Goitoms mål gjorde att J Södra fick nöja sig med en andraplats i gruppen.

På Bravida Arena hade Brommapojkarna möjligheten att säkra avancemang. Men då krävdes vinst mot allsvenska BK Häcken. BP gjorde en stark insats, men med en kvart kvar av matchen gjorde Alexander Jeremejeff 1-0 till hemmalaget. BK Häcken obesegrat vidare till kvartsfinal.

I samma grupp hade IK Brage inte mer än äran att spela för. Det gjorde man dock med bravur när man besegrade FC Rosengård med 4-2.

I morgon avgörs vilka fyra andra lag som tar sig vidare till slutspelet av Svenska Cupen.