ÖIS spräckte segerlös svit mot Gefle

Efter elva raka seriematcher utan seger lyckades Örgryte IS vinna med 1-0 borta mot Gefle IF under tisdagskvällen.

Efter en lång segerlös svit har Örgryt IS fallit bort från den mest aktuella kampen om uppflyttningsplatserna. Under tisdagen tog man dock en efterlängtad trepoängare borta mot Gefle IF, och ligger nu en poäng bakom Östers IF på sjundeplats.

Gästande ÖIS och hemmalaget Gefle utbytte ett par farligheter på hörnor tidigt i matchen på Gavlevallen. August Strömberg tvingades rensa undan en hög boll nära mållinjen för Gefle, och åt andra hållet räddade ribban ÖIS från ett baklängesmål i den nionde minuten.

Gabriel Altemark-Vanneryrs genombrott in i motståndarnas straffområde var ett farligt anfallsvapen för Örgryte ikväll. I den 22:a minuten lyckades han runda Strömberg i friläge, men när bollen skulle läggas i mål var en hemmaförsvarare i vägen och räddade.

I den andra halvleken ordnade dock Altemark-Vanneryr en straff för sitt lag då han fälldes i under en löpning med boll. Diego Montiel stegade fram och slog in bollen lågt till vänster fram till 1-0 – Montiels tredje straffmål på Gefle den här säsongen efter att mittfältaren satt två från elva meter i 3-1-segern på Gamla Ullevi i våras.

Gefle hade svårt att vaska fram högoktaniga kvitteringschanser, men i den 93:e minuten fick Stefan Sarkovic ett gyllene läge efter ett vänsterinlägg. Nicken smet dock precis utanför den bortre stolpen, och ÖIS kunde säkra en efterlängtad seger. För Gefles del innebär förlusten att man ligger kvar på sistaplatsen i tabellen, nu med fem poäng upp till kvalplats.