ÖIS vann Göteborgsderbyt

Anton Andreasson dundrade in matchens enda mål när Örgryte IS vann Göteborgsderbyt mot GAIS. Samtidigt säkrade Marcus Burman tre tunga poäng för Akropolis IF mot Östers IF.

Örgryte IS – GAIS: 1–0
6 024 åskådare hade tagit plats på Ullevi för att se säsongens första Göteborgsderby mellan Örgryte IS och GAIS. Efter en mållös första halvlek prickade hemmalagets Anton Andreasson in 1–0 från distans i inledningen av den andra halvleken. Ett uppoffrande försvarsspel när GAIS vaskade fram vassa kvitteringschanser kunde sedan säkra en tung derbyseger för ÖIS.

Akropolis IF – Östers IF: 1–0
Akropolis närmar sig säker mark i Superettan efter en 1–0-seger mot Öster på Studenternas i Uppsala. Marcus Burman prickade in matchens enda mål i den 36:e minuten, och nu är det bara målskillnad som skiljer AIF på kvalplats från 13:e-placerade GAIS.