Omondi klar för Jönköpings Södra

3 januari, 2020 kl 14:55 Jönköpings Södra värvar kenyanske landslagsmannen Eric Johana Omondi från IF Brommapojkarna.
– Eric är en spetsspelare, som är otroligt snabb och poängfarlig, säger J-Södras sportchef Kujtim Bala.

Igår sålde Jönköpings Södra Alexander Jallow till IFK Göteborg i Allsvenskan. Idag meddelar klubben att man värvat Eric Johana Omondi från IF Brommapojkarna, som åkte ur Superettan ifjol. Den offensivt starke 25-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med J-Södra.

– Vi är glada att Eric väljer J-Södra, då vi vet att han är en eftertraktad spelare som flera andra klubbar har ryckt i. Det visar på ett starkt och strukturerat arbete i klubben och ett väldigt bra arbete av vår scoutingverksamhet, säger Södras sportchef Kujtim Bala.

Omondi avslöjar att Jönköping-tränaren Andreas Brännström spelade en stor roll i valet av att flytta till Stadsparksvallen.

– Det känns fantastiskt! Jag har väntat på den här stunden. Det känns bra att flytta till en ny stad och en ny klubb. Jag vill ha den bästa tränaren, för att kunna utvecklas så mycket som möjligt som spelare. Det är den främsta anledningen, säger Omondi själv om övergången.

Läs mer på Jönköpings Södras webbsida.

Foto: bildbyrån

Mervan Celik till GAIS: "En drömvärvning"

28 jan 2020
GAIS har gjort klart med en återvändare. Offensive kraften Mervan Celik är tillbaka i klubben. – Det känns jättekul, det ska bli härligt att få springa ut i grönsvart igen, säger 29-åringen.

Camara Jönsson förlänger med TFF

27 jan 2020
Salif Camara Jönssons fortsätter i Trelleborgs FF. 37-åringen har kritat på ett nytt ettårsavtal med klubben. – Salif är en viktig ledargestalt i laget och en stor profil i klubben, säger huvudtränaren Kristian Haynes.

VSK:s fina insats gav kryss mot AIK

25 jan 2020
I årets första träningsmatch kvitterade Västerås SK sent mot allsvenska AIK och fick med sig ett oavgjort resultat.

Svensk Elitfotboll och Unibet presenterar Unicoach

24 jan 2020
Unicoach är Svensk Elitfotbolls och Unibets långsiktiga och gemensamma satsning för att utveckla framtidens svenska elitfotboll tillsammans med 32 klubbars akademier. – Unicoach kommer ge våra tränare och ledare ännu bättre möjligheter i sin vardag än vad de redan har, säger Svante Samuelsson, Sportchef på Svensk Elitfotboll.

GAIS värvar Yarsuvat

23 jan 2020
Anfallaren Richard Yarsuvat byter Norrby IF mot GAIS. – Truppen ser spännande ut och jag känner några av spelarna sedan tidigare, säger Yarsuvat.

"Bara hört bra saker om Trelleborg"

20 jan 2020
Måns Söderqvist är på jakt efter en nytändning efter flytten till Trelleborgs FF. – Jag tyckte det kändes som att det var något spännande på gång, säger anfallaren.

HBK-seger i årets första match

18 jan 2020
Halmstads BK besegrade Lunds BK med 3-1 i årets första träningsmatch. Ett av de stora utropstecknen i fjolårets Superettan, Rasmus Wiedesheim-Paul, gjorde ett av målen för hallänningarna.

Engblom återvänder till Sundsvall

17 jan 2020
Pontus Engblom är tillbaka i GIF Sundsvall. Anfallaren har kritat på ett femårskontrakt. – Det är med en enorm glädje och framför allt stolthet som vi kan presentera att vi får hem vår skyttekung från Norge, säger sportchefen Urban Hagblom.

Bertilsson återvänder till Degerfors IF

15 jan 2020
Mittfältaren Johan Bertilsson lämnar Örebro SK för sin tredje sejour i Degerfors IF. Klubben där han som 18-åring slog igenom.

Så här sänder Discovery från försäsongen

14 jan 2020
Med tre månader kvar till starten av Allsvenskan och Superettan är det dags för klubbarnas försäsong. På Dplay kan du följa ditt klubblags framfart när de letar efter toppform till säsongspremiären.

ÖIS lånar Adam Bergmark Wiberg

13 jan 2020
Örgryte IS har gjort klart med anfallaren Adam Bergmark Wiberg, som ansluter på lån från Djurgården. – Det känns helt rätt med ÖIS för mig, säger strikern.

Haglund: "Vi har startat på en bra nivå"

11 jan 2020
Halmstads BK har klarat av sin första träningsvecka inför den kommande säsongen. – Jag har fått ett riktigt bra intryck, där vi fysiskt ligger väldigt bra till, säger managern Magnus Haglund.