Orovic: "En mindre trupp nästa säsong"

2 januari, 2019 kl 13:12 GAIS planerar att minska spelaromsättningen inför 2019 jämfört med de senaste åren.
– Vi kommer att ha en mindre trupp under nästa säsong men förhoppningsvis kunna ha fin spets i densamma, säger huvudtränaren Bosko Orovic.

Tiotalet spelare har redan lämnat GAIS i vinter. Samtidigt har klubben bara gjort ett par nyförvärv i form av mittfältarna Predrag Randelovic från IFK Värnamo och Rasmus Rosenqvist som lånas in från IF Elfsborg.

– Vi kommer att ha en mindre trupp under nästa säsong men förhoppningsvis kunna ha fin spets i densamma, säger huvudtränaren Bosko Orovic till gais.se.

– Jag räknar med att vi kan göra klart med ytterligare ett par namn men det kommer att bli färre nyförvärv än vad vi sett de senaste åren.

Orovic, som går in på sin andra hela säsong som GAIS-tränare i år, är glad över att man inte bara släppt spelare utan även kunnat skriva en del nya kontrakt.

– Vi har kunnat göra några viktiga förlängningar både vad gäller spelare och ledare. Marcus Bergholtz och Niclas Andersén har båda skrivit på för två nya år med GAIS och båda kommer att vara viktiga stöttepelare i truppen inför 2019.

På ledarsidan har assisterande tränaren Patrik Ingelsten kritat på för en ny säsong med GAIS. Även fystränaren Conor McDonagh och målvaktstränaren Tomas Vainio fortsätter i klubben.

– Det känns bra att vi kunnat förlänga med tre av de ledare som var med under säsongen som gick, inte minst eftersom spelarna lämnat positiv feedback kring hur dessa skött sina respektive uppgifter, säger Bosko Orovic.

Varbergs svit bruten – Orlov och Jallow målskyttar för J-Södra

19 jun 2019
När Varbergs BoIS åkte på säsongens första förlust blev det en klar sådan. Jakob Orlov gjorde två mål och Alexander Jallow ett när Jönköpings Södra vann med 3-0 och tog tre pinnar på Stadsparksvallens fina gräsmatta.

Ludwigsons mål gav ÖIS segern i derbyt

17 jun 2019
Det såg länge ut att sluta mållöst i ett chansfattigt derby på Gamla Ullevi. Men till sist spräckte ÖIS nollan och vann sitt första Originalderby sedan 2006.

Superettans omgång 23 - 28 fastställda

17 jun 2019
Spelschemat för hösten är nästan helt färdigställt. De två sista omgångarna, 29 och 30, kommer att fastställas senast åtta veckor innan aktuella speldatum.

Blytung seger för HBK mot Mjällby

16 jun 2019
Halmstads BK ordnade tre livsviktiga poäng efter segern mot topplaget Mjällby AIF. Målskyttar för hallänningarna var Sadat Karim och Rasmus Widesheim–Paul.

Varberg vann spännande toppmöte

15 jun 2019
Varbergs BoIS befäster sin serieledning efter att ha besegrat Norrby IF under lördagseftermiddagen. Även IK Brage Dalkurd FF och Degerfors IF vann medan Östers IF och IF Brommapojkarna spelade 2-2.

Tre viktiga poäng för Syrianska efter sent segermål

14 jun 2019
Ahmar Ahmeds långskott såg länge ut att bli matchens enda mål. En sen kvittering såg sedan ut att förstöra Syrianskas kväll. Men det blev glädje för de rödgula på hemmaplan när Mauricio Albornoz avgjorde precis när klockan tickat upp på 90 minuter.

Ludwigson sänkte Brage på bortaplan

11 jun 2019
Örgryte IS reser hem med tre poäng från Domnarvsvallen efter att Gustav Ludwigson prickat in matchens enda mål borta mot IK Brage.

”Experterna kanske får rätt i slutändan ändå”

10 jun 2019
Mjällby fick en tung start på Superettan men sedan vaknade nykomlingen med råge. I maj månad vann MAIF samtliga fem matcher och klubbens målgörare Jacob Bergström seglade upp på en andraplats i seriens skytteliga. För det utsågs Jacob Bergström till Månadens spelare i Superettan.

Cissoko frälste Dalkurd på stopptid

9 jun 2019
Mötet mellan Dalkurd FF och Halmstads BK var på väg att sluta mållöst när Kerfala Cissoko nickade in matchens enda mål på stopptid.

Säker seger för Västerås – lämnar bottenstriden

8 jun 2019
Västerås SK har inlett sin Superettan-session på ett ojämnt sätt. I dagens möte med IK Frej Täby tog man en säker 2-0–seger.

Jacobsson: "Det är bara att jobba på"

7 jun 2019
Ett formsvagt Degerfors IF gästar ett Trelleborgs FF på uppåtgående i den kommande Superettan-omgången. – Att tillsammans jobba framåt är den enda vägen, säger Degerfors-tränaren Stefan Jacobsson om läget i laget.

Vila I Frid Lennart Johansson – 1929-2019

5 jun 2019
Svensk fotboll har sorg. Lennart Johansson, en av svensk fotbolls allra största har den 4 juni gått bort efter en tids sjukdom. Lennart Johansson blev 89 år gammal.