ÖSK inledde gruppspelet med trepoängare

Noel Milleskog och David Seger sköt tre poäng till Örebro SK i cupgruppspelets premiäromgång.

Örebro SK förlorade båda mötena med BP i Superettan i fjol. BP gick upp i Allsvenskan, men när lagen möttes i Svenska Cupens första gruppspelsomgång under måndagen var det ÖSK som avgick med segern. Noel Milleskog öppnade målskyttet på Grimsta IP i den 19:e minuten, och efter halvtidsvilan utökade David Seger till 2–0. Richi Omorowa reducerade sedan för BP, men 2–1-målet blev inte mer än ett tröstmål.

I samma grupp åkte Landskrona BoIS på en tuff 6–1-förlust borta mot ett taggat Djurgården. Ousmane Diawara satte BoIS enda mål i matchen, ett reduceringsmål i slutminuterna.

Även Utsiktens BK fick se sig besegrade under måndagskvällen, men deras bortamatch mot IFK Göteborg var desto jämnare på resultattvlan. Blåvitt tog ledningen på Bravida Arena men Albin Skoglund skickade in 1–1 för Kiken i den 35:e minuten. Två snabba IFK-mål gjorde dock att det stod 3–1 till hemmalaget i halvtid. Fredrik Martinsson reducerade till 3–2 i den 82:a minuten, men närmare än så kom inte Utsikten idag.