Öster fortsätter kryssa

Östers IF och Degerfors IF är fortsatt obesegrade efter tre omgångars spel av årets version av Superettan. 1-1 på Myresjöhus Arena innebär Östers tredje raka kryss.

Både Öster och Degerfors tillhörde mittens rike under fjolårssäsongen, men siktar ännu högre i år. För Degerfors inleddes säsongen på bästa möjliga sätt, då man först avfärdade Syrianska borta (4-1) innan man i hemmapremiären slog tillbaka Jönköping Södra med 2-1.

Öster å sin sida kom in till tisdagsmatchen med två raka kryss i bagaget, och var fast beslutet att ta kommandot över matchen framför sina hemmafans.

Kanske spelade man för optimistiskt i början. Det dröjde nämligen bara dryga tio minuter innan gästernas Christos Gravius slog en perfekt djupledsboll på kvicke Rasmus Alm. Ett högt stående mittbackspar hann inte ikapp Alm, som i fritt läge placerade in 1-0 till Degerfors.

Öster tog sig dock i kragen efter baklängesmålet och satte ordentligt tryck på bortaförsvaret. Calle Johansson sköt tätt över i den 14:e minuten och Fredrik Lundgren fick ett mål bortdömt för offside i den 15:e minuten.

I den 16:e minuten förmådde dock inte Degerfors att hålla undan längre. Anton Andreasson avlossade ett tungt skott, Ismael Diawara i bortamålet släppte returen rätt ut, Calle Johansson reagerade snabbast och kunde peta in kvitteringen.

Öster fortsatte pressa på och var oerhört nära att göra 2-1 efter halvtimmens spel. Johansson spelade in till Andreasson, vars volleyskott i fritt läge stoppades genom en jätteparad av Diawara.

I den andra halvleken hade lagen sina respektive perioder av spelövertag, men några superlägen skapades inte och matchen slutade 1-1.

Därmed åkte Degerfors på sin första poängförlust den här säsongen samtidigt som Öster får fortsätta vänta på sin första trepoängare.

Bild: Bildbyrån.