Öster och Brage vann – HBK kryssade mot nästjumbon

Östers IF och IK Brage tog viktiga trepoängare när man besegrade Norrby IF respektive Varbergs BoIS. Halmstads BK smyger efter i toppen men tog idag bara en poäng hemma mot IK Frej Täby.

Inför matchen i Växjö mellan hemmalaget Östers IF och Norrby IF låg gästerna en poäng före i tabellen.

Kampen startade i ett högt tempo och det var tydligt att båda lagen ville vinna matchen.

I den 21 minuten fick Öster och Simon Helg ett fint läge. Helg kom fri framför Mergim Krasniqi, men målvakten kunde parera. Returen slog David Johannesson över från nära håll.

Adam Eriksson hade två fina lägen från nästan identiska positioner i den första halvleken. Inspel från höger nådde båda gångerna Eriksson som stötte till på halvvolley. Men tyvärr för boråsarnas del hamnade båda avsluten en bra bit över Östermålet.

Efter 40 minuter fick Ricky Yarsuvat ett fint läge när han tunnlade en Österförsvarare. Avslutet från fjolårets skyttekung gick dock utanför.

Istället gjorde Dragan Kapcevic 1-0 till hemmalaget efter 43 minuter. Ett inlägg från Stefan Karlsson nådde till slut fram till Kapcevic som stötte in 1-0 från nära håll. Hans andra mål för säsongen.

Redan 30 sekunder in i den andra halvleken revs Dragan Kapcevic ner i straffområdet och domaren blåste för straff. Simon Helg fick chansen från elva meter och tog den. Han lurade Krasniqi åt ena hållet och placerade bollen i det andra.

Öster kontrollerade sedan matchen och utökade till 3-0 med fem minuter kvar. Liridon Silka kom igenom och placerade in bollen. Fint framspelad av Dragan Kapcevic.

Som om det inte vore nog för boråsarna åkte Shkelqim Krasniqi på sin andra varning och visades ut minuten senare.

Matchen slutade till slut 3-0.

På Örjans Vall tog toppjagande Halmstads BK emot nästjumbon IK Frej Täby och det var hallänningarna som började bäst.

Hemmalaget hade det mesta av bollen men det var gästerna som skapade det första ordentliga läget i den första halvleken. Efter drygt 20 minuter hamnade Nsima Peter helt ren framför Malkolm Nilsson i Halmstadmålet. Anfallaren hade gott om tid och fintade ner burväktaren på gräset men avslutade trots det rakt i Nilssons famn.

I den 30 minuten höll sig Mattias Bouvin framme på en vänsterhörna från Joakim Runnemo och gjorde sitt första Superettanmål. Anfallaren stack fram en lång tå och gav Frej ledningen med 1-0.

Tre minuter senare fick Bouvin en ny fin chans, men skottet från straffområdeslinjen smet en bit utanför stolpen.

I den andra halvleken pressade Halmstad på och skapade en mängd fina lägen. Efter en dryg timme fick Johan Oremo ett fint läge från nära håll, men Frejs målvakt klarade avslutet.

Istället placerade Dusan Jajic in 2-0 för Frej efter 68 minuter. En passning snett inåt bakåt nådde Jajic som på ett tillslag utökade ledningen.

Bara tre minuter senare reducerade Halmstad när Marcos Mathisen nådde högst på en försvarsrensning.

Men bara minuterna senare fick Frej en gyllen chans att utöka ledningen igen när man tilldömdes en straffspark.

Joakim Runnemo tog hand om straffen men sköt i stolpen.

Efter 83 minuter kvitterade istället Kosuke Konishita när han placerade in 2-2 bakom Hampus Elgan.

Fler mål än så fick vi inte se på Örjans Vall utan lagen fick ta helg med varsin poäng.

På Domnarvsvallen i Borlänge möttes IK Brage och Varbergs BoIS. Dalarna bjöd på sol och värme men en match som till stor del stördes av mycket avblåsningar och spelstopp.

Matchens enda mål kom i den 70 minuten när Marcus Astvald gjorde 1-0 till Brage efter en passning från Robbin Sellin. Astvalds andra mål för säsongen.

Segern innebär att Brage ligger på sjunde plats i tabellen. Varberg ligger på negativ kvalplats med sina tio poäng.