Öster tog tre pinnar på västkusten

Trots att Varbergs BoIS startade bäst lyckades Öster vända och vinna. Liridon Silka blev stor matchhjälte med sina två mål.

Varberg började bäst och kunde ta ledningen efter 11 minuter. Gabriel  Altemark Vannemyr gav hemmalaget ledningen till publikens stora förtjusning.

En halvtimme senare kunde Öster kvittera. Liridon Silka överlistade Matt Pyzdrowski och 1-1 var ett faktum.

I den andra halvleken tog Öster tag i taktpinnen och skapade möjlighet efter möjlighet. Till slut gav det resultat.

Efter 70 minuter tryckte Liridon Silka in 2-1 med en fin volley, otagbart för Pyzdrowski.

Varberg fick en fin chans att kvittera med matchens sista spark, men Robin Almqvist i Östermålet gjorde en fin räddning och säkrade de tre poängen.