Öster vann med uddamålet mot AFC

Östers IF håller drömmen om tredjeplatsen vid liv tack vare en 2–1-seger hemma mot AFC Eskilstuna. Senare under dagen klättrade Trelleborgs FF upp på kvalplats efter 1–0 mot Ljungskile SK.

Östers IF – AFC Eskilstuna: 2–1
Se höjdpuntkerna från matchen här.
Simon Alexandersson nätade mot sitt gamla lag då han gav Östers IF ledningen med en slängnick, på retur efter att själv ha prickat ribban, i den elfte matchminuten på Värendsvallen. AFC kom tillbaka till 1–1 tack vare ett långskott av Jesper Manns, men målfarlige backen Filip Örnblom kunde säkert pricka in 2–1 för hemmalaget i inledningen av den andra halvleken. Öster har därmed fortsatt fyra poäng upp till Jönköpings Södra på trejdeplats, medan AFC inte lyckades ta sig upp från negativt kvalstreck.

Trelleborgs FF – Ljungskile SK: 1–0
Se höjdpunkterna från matchen här.
Ljungskile kom till matchen på Vångavallen med tre raka hållna nollor, men fick se den sviten spräckas då Erik Anderssons tunga skott från straffområdeslinjen letade sig in i nät för Trelleborg i den 58:e minuten. TFF:s seger gör att man klättrar upp på säker mark medan LSK nu har åtta poäng upp till kvalplats med tre omgångar kvar att spela.