Övertidsdrama när Degerfors vann mot Brage

Erik Björndahl avgjorde för ett decimerat Degerfors IF i den 99:e minuten när Rödvitt studsade tillbaka efter förra omgången med en 2–1-seger borta mot IK Brage.

Degerfors IF hade tre raka segrar innan man föll borta mot Västerås SK i omgång 24. Under torsdagskvällen återvände man till vinnarspåret efter en dramatisk historia mot IK Brage.

Den första halvleken mellan lagen på Domnarvsvallen slutade mållös, och det skulle inte börja hetta till förrän efter en timmes spel. Då nickade Oliver Ekroth in 1–0 för Degerfors vid bortre stolpen efter ett välslaget högerinlägg.

I den 72:a minuten reducerades gästerna till tio man då Axel Lindahl visades ut. Brage hade trots det svårt att skapa heta målchanser, och när Christian Kouakou fick ett bra skottläge i straffområdet flög avslutet över ribban.

På övertid, i den 97:e minuten, lyckades dock inhopparen Anton Lundin trycka in 1–1 med skallen på hörna, och hemmalaget såg ut att gå mot vad som hade kunnat bli en värdefull poäng i toppstriden.

Men i den 99:e minuten fick Degerfors frispark, lyfte fram folk och efter ett par studsar i straffområdet hamnade bollen hos Erik Björndahl, som med ett lågt avslut ur snäv vinkel hittade nätet med ett borta-frälsande 2–1-mål.