Påkopplat ÖIS vann klart mot HBK

Hela Örgryte IS anfallstrio nätade när laget tog en klar 3-1-seger borta mot Halmstads BK under lördagen.

Ailton Almeida öppnade sitt målkonto för den här gången i Örgryte IS då han redan i den sjunde matchminuten smällde in 1-0 på Örjans Vall.

Ytterligare sju minuter senare dubblade Victor Sköld gästernas ledning då han kunde stöta in Gustav Ludwigsons backstyrda inlägg från nära håll.

Ludwigson blev sedan dagens tredje ÖIS-anfallare att noteras i målprotokollet då han efter ett dubbelt väggspel med Ailton tryckte in 3-0 vid värmsta stolpen i den 38:e minuten.

Halmstads inhoppare Rasmus Wiedesheim-Paul gav hemmalaget hopp då han reducerade med en nick på hörna med  knappt 20 minuter kvar att spela. Men närmare än så kom inte HBK och Örgryte reser hem med tre poäng efter en imponerande insats.

– I första halvlek får vi tag i dem bra och kan kontra sönder dem, och få tre fina mål. I andra halvlek blev vi lite passiva och lät dem komma in i matchen bättre, summerar 2-0-skytten Sköld i C More efter slutsignalen.