Palmlöf: "Varit Sundsvall-supporter så länge jag minns"

26 juni, 2020 kl 15:47 Som liten bar han en GIF Sundsvall-tröja full med autografer och följde varenda träning med laget under sommarlovet. Idag är 18-årige Albin Palmlöf själv en av klubbens mest spännande spelare.
– Men det gäller att vara ödmjuk och inte tro att man är något, säger han i en intervju med Unicoach.se.

Säsongen har börjat på allra bäst sätt för GIF Sundsvall i Superettan: två segrar på lika många försök, och i båda dessa matcher har Albin Palmlöf spelat från start. Hans facit så här långt är ett mål och en assist.

Det är dumt att klaga på inledningen, även om den 18-årige mittfältaren själv har upplevt både toppar och dalar under året.

– Jag startade många av matcherna i Svenska Cupen i början av året och det var väldigt viktigt för mig att få det förtroendet. Men precis när försäsong nummer två skulle dra igång så åkte jag på en bristning i framsidan, som jag även slog upp senare, så då var jag borta i två månader. Men nu har jag tränat i några veckor och hittat formen någorlunda, säger Palmlöf.

Själv kommer han från Sundsvall och har stöttat “Giffarna” sedan barnsben.

– Ja, supporter har man väl varit så länge man kan minnas. Jag kommer ihåg 2011, när Pontus Engblom och Emil Forsberg var här och spelade, att jag var på träningarna hela sommaren och bara kollade på dem. Nu spelar jag tillsammans med Engblom, som varit en förebild hela livet, så det är lite roligt.

Med ett mål och en assist på de två första matcherna kanske även Palmlöf blir en spelare som ungdomar i Sundsvall kan se upp till. För tillfället tänker han dock bara på att ge allt på planen.

– Det här är första riktiga året på seniornivå och jag förväntar mig inte att vara en startspelare, utan det jag förväntar av mig själv är att jag ska ge hundra procent hela tiden och kriga för att bli bättre. Och får jag spela så ska jag verkligen ta chansen, säger han.

Läs hela intervjun med Albon Palmlöf på Unicoach.se.

Foto: bildbyrån

ÖIS vann Göteborgsderbyt

3 aug 2021
Anton Andreasson dundrade in matchens enda mål när Örgryte IS vann Göteborgsderbyt mot GAIS. Samtidigt säkrade Marcus Burman tre tunga poäng för Akropolis IF mot Östers IF.

Värnamo segrare i Smålandsderbyt

2 aug 2021
IFK Värnamo blev klara derbysegrare på Vapenvallen efter 3–0 borta mot Jönköpings Södra. Samtidigt kryssade GIF Sundsvall och IK Brage i en osannolik match på NP3 Arena.

Poängtapp för toppduon

1 aug 2021
Landskrona BoIS förlorade i Västerås samtidigt som Norrby bara tog en pinne i Falkenberg. Det öppnar för de jagande lagen att komma närmre i toppen.

Trelleborg starkast i Skånederbyt

31 jul 2021
Ett Helsingborgs IF i god form gästade Vångavallen, men det var hemmalaget som tog hand om poängen. Samtidigt tog Vasalunds IF tre viktiga pinnar i botten.

Vinstpengar till ÖIS ungdomsfond och till BoIS för alla

28 jul 2021
Varje månad delar elitfotbollens huvudpartner Unibet ut 10 000 kronor till vinnarna av Månadens spelare och Månadens tränare. Vinstpengarna för Månadens spelare och Tränare i Superettan i juni går till Örgrytes ungdomsfond samt till Landskrona BoIS för alla.

Van Den Hurk med nytt hat-trick

27 jul 2021
Anthony van Den Hurk har verkligen hittat målformen på slutet. Med tre nya mål säkrade han Helsingborgs seger hemma mot Falkenbergs FF. Samtidigt vann Öster Smålandsderbyt mot J Södra.

Vukojevic hat-trickhjälte för Norrby

26 jul 2021
Dijan Vukojevic tre mål betydde seger och att Norrby är tillbaka på andraplatsen i Superettantabellen. Samtidigt som Norrby vann i Borås kryssade GAIS och Akropolis IF i Göteborg.

Dubbla hemmasegrar i söndagsmatcherna

25 jul 2021
IFK Värnamo hakar på i toppen och AFC Eskilstuna tog andra raka segern i Superettan.

Landskrona tog femte raka segern

24 jul 2021
Kevin Jensen satte två mål när Landskrona BoIS slog GIF Sundsvall och tog sin femte raka seger i Superettan. Samtidigt plockade Trelleborg tre poäng i Borlänge.

IFK Värnamo vann i Helsingborg

22 jul 2021
IFK Värnamo tog en stark seger på Olympia och klättrar upp på tredjeplatsen i Superettan.

Jönköpings Södra vände och vann i Falkenberg

20 jul 2021
Hemmalaget Falkenbergs FF hade ledningen vid två tillfällen, men efter 90 minuter hade J Södra gjort flest mål och säkrat de tre poängen.

ÖIS numret större på Gamla Ullevi

19 jul 2021
Örgryte IS tog en säker seger när Vasalunds IF gästade Göteborg.