Palmlöf: "Varit Sundsvall-supporter så länge jag minns"

26 juni, 2020 kl 15:47 Som liten bar han en GIF Sundsvall-tröja full med autografer och följde varenda träning med laget under sommarlovet. Idag är 18-årige Albin Palmlöf själv en av klubbens mest spännande spelare.
– Men det gäller att vara ödmjuk och inte tro att man är något, säger han i en intervju med Unicoach.se.

Säsongen har börjat på allra bäst sätt för GIF Sundsvall i Superettan: två segrar på lika många försök, och i båda dessa matcher har Albin Palmlöf spelat från start. Hans facit så här långt är ett mål och en assist.

Det är dumt att klaga på inledningen, även om den 18-årige mittfältaren själv har upplevt både toppar och dalar under året.

– Jag startade många av matcherna i Svenska Cupen i början av året och det var väldigt viktigt för mig att få det förtroendet. Men precis när försäsong nummer två skulle dra igång så åkte jag på en bristning i framsidan, som jag även slog upp senare, så då var jag borta i två månader. Men nu har jag tränat i några veckor och hittat formen någorlunda, säger Palmlöf.

Själv kommer han från Sundsvall och har stöttat “Giffarna” sedan barnsben.

– Ja, supporter har man väl varit så länge man kan minnas. Jag kommer ihåg 2011, när Pontus Engblom och Emil Forsberg var här och spelade, att jag var på träningarna hela sommaren och bara kollade på dem. Nu spelar jag tillsammans med Engblom, som varit en förebild hela livet, så det är lite roligt.

Med ett mål och en assist på de två första matcherna kanske även Palmlöf blir en spelare som ungdomar i Sundsvall kan se upp till. För tillfället tänker han dock bara på att ge allt på planen.

– Det här är första riktiga året på seniornivå och jag förväntar mig inte att vara en startspelare, utan det jag förväntar av mig själv är att jag ska ge hundra procent hela tiden och kriga för att bli bättre. Och får jag spela så ska jag verkligen ta chansen, säger han.

Läs hela intervjun med Albon Palmlöf på Unicoach.se.

Foto: bildbyrån

Dubbla straffräddningar när AFC tog första trean

7 jul 2020
18-årige Wille Jakobsson räddade två straffar när han hjälpte sitt AFC Eskilstuna att vända underläge till seger mot Jönköpings Södra. Årets första pinnar för AFC.

Kryss efter lång regnpaus

5 jul 2020
Västerås gick tidigt upp till 2-0 efter dubbla mål från Kartan Safari. Men efter ett långt regnuppehåll kom GAIS tillbaka och kvitterade matchen.

Pontus Engblom Månadens spelare i juni

5 jul 2020
GIF Sundsvalls Pontus Engblom är Månadens spelare i Superettan i juni.

Degerfors segrade mot Dalkurd

4 jul 2020
Victor Edvardsen och Christos Gravius gjorde målen för Degerfors IF när man vann med 2–1 borta mot Dalkurd FF. Dagen bjöd även på seger för Örgryte IS samt tre oavgjorda matcher.

Delad pott på Vångavallen

3 jul 2020
Trelleborgs FF och GIF Sundsvall spelade 1–1 i Skåne, medan Jönköpings Södra vände till seger hemma mot Akropolis IF.

Spelschemat fastställt för omgång 7–16

3 jul 2020
Idag fastställdes spelschemat för omgång 7-16 av Superettan. Resterande omgångar presenteras efter sommaren.

Halmstadduo tampas med ’Giffare’ i Månadens spelare

3 jul 2020
Bland Superettans finalister till Månadens Spelare i juni återfinns två spelare från Halmstads BK och en från GIF Sundsvall.

Pllana fixade Brages första seger

28 jun 2020
IK Brage och Norrby IF vann på bortaplan i eftermiddagens två första matcher.

Umeå vände mot decimerat AFC

27 jun 2020
Nykomlingarna Umeå FC och Akropolis IF tog sina första segrar för säsongen under lördagen.

Spelordning för omgång 7-30 fastställd

26 jun 2020
Spelordningen och preliminära huvuddagar för omgångarna 7-30 är nu satta. I den sjunde omgången kan vi bland annat få se Smålandsderbyt mellan Östers IF och Jönköpings Södra samt IK Brage – Örgryte IS.

Palmlöf: "Varit Sundsvall-supporter så länge jag minns"

26 jun 2020
Som liten bar han en GIF Sundsvall-tröja full med autografer och följde varenda träning med laget under sommarlovet. Idag är 18-årige Albin Palmlöf själv en av klubbens mest spännande spelare. – Men det gäller att vara ödmjuk och inte tro att man är något, säger han i en intervju med Unicoach.se.

Wiedesheim-Paul i målprotokollet igen

23 jun 2020
Dalkurd FF, Östers IF, Jönköpings Södra och Halmstads BK tog tre poäng på tisdagskvällen.