Peter Swärdh ny manager i Trelleborg

3 januari, 2019 kl 15:52

Peter Swärdh ny manager i Trelleborg

Trelleborgs FF har gjort klart med Peter Swärdh som ny manager inför den kommande säsongen.
– Jag ser med glädje fram emot att ta mig an rollen som manager i Trelleborgs FF, säger Swärdh.

Trelleborgs FF gick skilda vägar med huvudtränaren Patrick Winqvist efter att laget slutade sist i Allsvenskan 2018. Klubben ändrade även om högre upp i organisationen då Mattias Kronvall lämnade uppdraget som sportchef för att bara fokusera på sin roll som klubbdirektör i TFF.

Nu har Trelleborg hittat en ersättare för båda rollerna. Peter Swärdh blir ny manager och får därmed ansvaret som huvudtränare samt sportchef.

– Efter beslutet av att stuva om i sportorganisationen och göra förändringar i både sportchefs- och tränarrollen känns det helt rätt att satsa på en managerroll. Peter Swärdh, med sin gedigna erfarenhet, är helt rätt för den rollen, säger styrelseordföranden Torbjörn Jönsson till klubbens webbsida.

Peter Swärdh har en lång karriär som tränare bakom sig inom svensk fotboll med uppdrag inom bland annat Helsingborgs IF, Åtvidabergs FF och Kalmar FF. Senast kommer han från ett år som sportchef i Landskrona BoIS.

– Jag ser med glädje fram emot att ta mig an rollen som manager i Trelleborgs FF. Trelleborgs FF är en genuin förening med många möjligheter och det ska bli spännande att vara med och utveckla föreningen på kort och lång sikt, säger Swärdh om sitt nya uppdrag.

Peter Swärdhs kontrakt med Trelleborgs FF sträcker sig över två år.

Foto: bildbyrån

Kommande matcher

lör 30 mar 13:30 2019

IF Brommapojkarna - Västerås SK FK

lör 30 mar 16:00 2019

Mjällby AIF - Varbergs BoIS FC

lör 30 mar 16:00 2019

Trelleborgs FF - GAIS

lör 30 mar 16:00 2019

Örgryte IS FF - Norrby IF

sön 31 mar 15:00 2019

Östers IF - Dalkurd

sön 31 mar 17:30 2019

Syrianska FC - Degerfors IF