Pettersson räddade J-Södra som avgjorde sent

Jönköpings Södra tog årets första seger efter att Sebastian Crona tråcklat in 1-0 mot Dalkurd FF på stopptid.

Jönköpings Södra och Dalkurd FF såg ut att hindra varandra från att ta säsongens första seger på Stadsparksvallen i afton. Till slut lyckades J-Södra dra det längsta strået i matchen, men innan dess hade gästerna haft de flesta heta målchanserna.

Frank Pettersson i hemmamålet räddade ett friläge av Simon Alexandersson, innan anfallaren i den 42:a minuten trycktes omkull i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Ahmed Awad var kylig när han väntade ut förre lagkamraten Pettersson, men när han sedan skulle lägga in bollen i det tomma hörnet gick avslutet utanför stolpen.

Pettersson, och svaga avslut av Dalkurd, fortsatte att hålla Jönköping kvar i matchen ända tills 90 minuter passerat. Då fick hemmalaget en hörna som resulterade i en handfull jättelägen från nära håll, och till slut kunde Sebastian Crona lägga in 1-0 framför den extatiska J-Södra-kortsidan.