Pllana ordnade GAIS första seger

GAIS vann borta mot IF Brommapojkarna under söndagen. Leonard Pllana blev matchvinnare för gästerna då han satte 2-1 på straff i den andra halvleken.

Två oavgjorda matcher för GAIS i säsongsinledningen följdes upp med en stark trepoängare borta mot BP.

Hemmalaget hade flertalet chanser i matchen, men hade inte marginalerna på sin sida, något som accenturerades då Albin Linnér drog en stenhård frispark i stolpen och ut.

Linnér blev sedan målskytt i matchen då han kvitterade för hemmalaget efter att Nikola Asceric gett GAIS ledningen i den 20:e matchminuten.

Men Leonard Pllana fick det sista ordet för Grönsvart, för dagen i helvitt, då han slog in en straff som han själv ordnat i den 73:e minuten.

BP har nu två förluster på hemmaplan efter tre omgångar, men står fortfarande på plusmålskillnad efter förra omgångens 4-0-seger borta mot Dalkurd FF.