Poängtapp för toppduon

Landskrona BoIS förlorade i Västerås samtidigt som Norrby bara tog en pinne i Falkenberg. Det öppnar för de jagande lagen att komma närmre i toppen.

Västerås SK – Landskrona BoIS 3-1
Serieledande Landskronas form har varit fantastiskt på slutet samtidigt som VSK:s varit det helt omvända. Därför kanske det kom som en överraskning när hemmalaget tog ledningen genom Simon Johansson efter en kvart. BoIS-kvitteringen kom dock snabbt när Robin Hofsö nickade in 1-1 fem minuter senare.

I den andra halvlekens start satte VSK två snabba. Simon Johansson gjorde sitt andra innan Filip Tronet satte trean.

Falkenbergs FF – Norrby IF 1-1
Norrby gjorde resan västerut med en finfin form. och på en andraplats i tabellen samtidigt som Falkenberg låg sist. Planenligt var det också gästerna som tog ledningen efter att Johan Brannefalk slagit ett inlägg som styrts i eget mål av en FFF-försvarare. Kvitteringen kom dock i starten på andra halvlek. Kwame Kizito blev inbytt i paus och fyra minuter in i den andra halvan snappade han åt sig bollen och borrade in 1-1.