Prodell och Sporrong löste viktiga poäng till VSK

Västerås SK var ett av lagen som tog full pott på onsdagskvällen – viktigt för de grönvita som kämpar hårt för att säkra ett nytt kontrakt.

AFC Eskilstuna – Trelleborgs FF 3-2
Se höjdpunkter.

Efter en målglad och svängig första haltimma stod det 2-2 på Tunavallen. Gästernas Isak Jönsson satte 1-0 efter åtta minuter. AFC:s Samuel Nnamani kvitterade fem minuter senare och Chidi Omeja satte 2-1 efter 27 minuter. Men bara minuten efter hemmalagets ledningsmål kvitterade Niklas Vesterlund för TFF.

Men det blev hemmalaget som till slut fick fira tre poäng. Med sex minuter kvar att spela av ordinarie speltid satte Viktor Götesson 3-2 och avgjorde matchen.

Dalkurd FF – GIF Sundsvall 1-3

Gästernas Oliver Berg hade en fin första kvart i mötet med Dalkurd. I den femte minuten spelade han fram Dennis Olsson som satte ledningsmålet och åtta minuter senare satte han själv 2-0–målet.

Sex minuter in i den andra halvleken satte Pontus Engblom 3-0 till Giffarna från straffpunkten.

Willie Clemons reducerade för Dalkurd, men hemmalaget kom aldrig riktigt nära någon poäng.

Degerfors IF – Örgryte IS 2-0

Viktor Edvardsen gav serieledarna ledningen efter sju minuters spel när han höll sig framme efter en hörna och tryckte in bollen från nära håll.

Edvardsen spelade sedan fram Johan Bertilsson som satte tvåan med två minuter kvar av den första halvleken.

Norrby IF – Halmstads BK 0-2

Redan efter sju minuter tog Halmstads BK ledningen i Borås. Hemmaförsvaret slarvae rejält i eget straffområde och till slut hade Emil Tot Wikström bara att rulla in bollen i öppet mål.

Norrby gjorde en stark andra halvlek och var nära kvittering, men istället fick HBK straff på tilläggstid och Joseph Baffo fastställde slutresultatet till 0-2.

Östers IF – Umeå FC 2-0

Det tog 22 minuter för formstarka Östers IF och James Keene att ta ledningen hemma mot Umeå. Med två minuter kvar av den första halvleken satte Mattias Pavic också 2-0. Målen blev matchens enda och Öster smiter förbi smålandskonkurrenten J-Södra upp på allsvensk kvalplats. En plats Jönköping kan återta vid seger mot GAIS i morgon.

Västerås SK – Akropolis IF 2-1

Ett snöpligt själmål redan i den femte minuten gav gästerna ledningen på Iver Arena. Hemmalaget kvitterade dock efter en dryg halvtimma när Albin Sporrong kombinationsspelade med Viktor Prodell och sedan klippte in 1-1 och blev målskytt för andra matchen i rad.

Bara en dryg minut in i den andra halvleken satte sedan Prodell själv ledningsmålet för hemmalaget. Anfallarens tredje mål på de fyra senaste matcherna.