Rösta på månadens spelare och tränare

4 juni, 2021 kl 12:00 Alexander Ahl-Holmström, Dijan Vukojevic och Pontus Englund är nominerade till månadens spelare i Superettan under maj månad. Vem tycker du har varit bäst? Rösta på din favorit!

Senast ändrad: 3 juni 2021

MS-SE-nominerade-artikelbild

Nominerade till månadens spelare i maj:

Alexander Ahl-Holmström, AFC Eskilstuna

Stod för fyra mål i maj och bland annat ett hattrick i första halvlek av 3-2–segern mot Trelleborgs FF. 

Dijan Vukojevic, Norrby IF
Norrby tog poäng i fyra av fem matcher under maj och Dijan Vukojevic stod för två av lagets mål. Vukojevic har varit navet i Norrbys spel och viktig i både offensiv och defensiv riktning.

Pontus Engblom, GIF Sundsvall
Fjolårets skyttekung stod för fyra mål i maj och är en viktig del av GIF Sundsvalls jakt på topplaceringarna i Superettan. Tre segrar och en oavgjord i maj där Engblom varit en av lagets bästa spelare.

Rösta på din favorit här

mt-se-maj-nominerade

Nominerade till månadens tränare i maj:

Mak Lind, Norrby IF
Norrby IF har överraskat alla och ligger just nu två i tabellen. Trots att månaden avslutades med hemmaförlust mot GAIS kan Mak Lind sammanfatta en fantastisk maj för sitt lag. Ett kryss mot Landskrona BoIS följdes upp av fyra raka segrar.

Robin Asterhed och Jonas Thern, IFK Värnamo
Nykomlingen IFK Värnamo är fortfarande etta i Superettan med sina 16 poäng på sju spelade matcher. I maj vann man fyra matcher och kryssade en utan att släppa in mål på hela månaden.

Henrik Åhnstrand, GIF Sundsvall
Giffarna vann tre och spelade en oavgjord match i maj. Det innebär att man tog ett rejält kliv uppåt i tabellen och just nu är trea i tabellen.

Rösta på din favorit här

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Två snabba av Sundsvall sänkte GAIS

15 jun 2021
GIF Sundsvall är tillbaka på vinnarspåret efter en 2–0-seger hemma mot GAIS. Dennis Olsson och Niklas Dahlström gjorde målen för Giffarna.

Akropolis och Jelecak går skilda vägar

13 jun 2021
Akropolis IF meddelar att klubben och huvudtränaren Mirza jelecak går skilda vägar med omedelbar verkan. Dessutom lämnar sportchefen Georgios Gogas föreningen.

Påpasslig Offia segerskytt för Trelleborg

13 jun 2021
Trelleborgs FF bortabesegrade IFK Värnamo under söndagen. Henry Offia avgjorde för gästerna med ett påpassligt mål i den 31:a minuten.

IFK Värnamo-duon månadens tränare i maj

13 jun 2021
Robin Asterhed och Jonas Thern ledde sitt IFK Värnamo till tre segrar och en oavgjord i maj. För den bedriften belönas de med priset som Månadens tränare.

BoIS och Akropolis lördagsvinnare

12 jun 2021
Landskrona BoIS kliver upp i topp efter ny seger. Samtidigt plockade Akropolis IF sin andra trepoängaren för säsongen.

Alexander Ahl-Holmström är månadens spelare i maj

12 jun 2021
Efter ett hattrick och sammanlagt fyra mål i maj utses Alexander Ahl-Holmström till Månadens spelare i Superettan.

BoIS trea efter ny seger

8 jun 2021
Landskrona BoIS tog sin första bortaseger för säsongen när man besegrade GAIS med 3-1 i Göteborg.

AFC Eskilstuna och Melkemichel går skilda vägar

8 jun 2021
I ett pressmeddelande meddelar AFC Eskilstuna att Özcan Melkemichel och Ivan Ristic avslutar sina tjänster med omedelbar verkan.

Påkopplat J-Södra tog tredje raka segern

7 jun 2021
Två nya mål från Eric Johana Omondi låg bakom Jönköpings Södras tredje raka seger när man under måndagskvällen besegrade Akropolis IF med 4–1.

Efterlängtad seger för Falkenberg

6 jun 2021
Falkenbergs FF fick äntligen ta tre poäng när man besegrade Västerås SK inför publiken hemma på Falcon Alkoholfri Arena.

Målsnål start på Superettanhelgen

5 jun 2021
Det bjöds bara på sammanlagt två mål i dagens fyra Superettanmatcher. Målen gjordes av IK Brage och Trelleborgs FF som firar lördagskväll med tre poäng.

Rösta på månadens spelare och tränare

4 jun 2021
Alexander Ahl-Holmström, Dijan Vukojevic och Pontus Englund är nominerade till månadens spelare i Superettan under maj månad. Vem tycker du har varit bäst? Rösta på din favorit!