Rutinerad Batan en av hjältarna för VSK

Stefan Batan har gjort över 170 matcher i Superettan och dessutom 55 i Allsvenskan. Idag var det han som gjorde det första målet när Västerås SK premiärvann mot IF Brommapojkarna.

För Västerås SK var dagens match den första matchen i näst högsta serien sedan 2011. Och vilken återkomst det blev. I bortamötet med IF Brommapojkarna, också nykomlingar men från Allsvenskan, tog VSK ledningen efter 23 minuters spel. Och det var en erfaren herre som klev fram. Stefan Batan tog sig igenom på vänsterkanten och placerade elegant in ledningsmålet för gästerna.

Innan paus kvitterade BP genom Fritjof Björkén, men till slut fick de tillresta grönvita supportrarna fira när Simon Johansson löpte sig fri och tråcklade in 2-1 bakom Rasmus Emanuelsson i BP:s mål.

Norrby IF kvitterade sent när man gästade Nya Ullevi och Örgryte IS. Måltjuven Ricky Yarsuvat höll sig framme och klackade elegant in 1-1 i en match som hemmalaget annars spelmässigt dominerade.

På Strandvallen föll nykomlingen Mjällby AIF mot Varbergs BoIS efter att Astrit Seljmani avgjort med matchens enda mål bara fem minuter från slutet.

I Trelleborg fick vi se fyra mål under de första 30 minuterna. Efter det lugnade matchen ner sig och slutresulatatet skrevs till 2-2 mellan Trelleborgs FF och GAIS.