Safiu avgjorde på Gamla Ullevi

En stabil insats av Trelleborgs FF gav tre poäng borta mot Örgryte IS efter att Abdul Safiu placerat in matchens enda mål i den första halvleken.

Hemmalaget Örgryte IS tappade poäng i toppstriden när man tog emot Trelleborgs FF på Gamla Ullevi i lördagens tidiga Superettan-match.

ÖIS började matchen bäst och tryckte tillbaka gästande TFF, som dock reste sig halvvägs in i den första halvleken och själva började skapa chanser framåt.

I den 37:e minuten fick Trelleborg utdelning då Abdul Safiu efter en snabb upprullning kunde placera in 1–0 nere i högra hörnet från straffområdeskanten.

För Örgryte handlade mycket om rutinerade anfallaren Ailton, som flera gånger om i den andra halvleken var nära att utjämna. En dubbelchans i friläge, som till sist rensades till säkerhet av bortaförsvaret strax innan mållinjen, var dock det närmaste ÖIS kom en kvittering, och mötet slutade med Trelleborg-seger.