Säker seger för Falkenberg – närmar sig avancemang

Falkenberg var totalt dominanta och besegrade enkelt IFK Värnamo.

Redan sex minuter in i den första halvleken tog Falkenberg ledningen i mötet med IFK Värnamo. Robin Östlind slog en hörna från höger som efter lite flipperspel nådde Chisom Egbuchulam. Han tryckte till direkt och bollen satt fint bakom Joakim Wulff i Värnamokassen.

Tio minuter senare var det dags igen. Robin Östlind, matchens bästa spelare, slog en perfekt djupledsboll och friställde Christoffer Carlsson. Fri med Wulff gjorde Carlsson inga misstag utan placerade enkelt in 2-0.

Serietvåan Falkenberg fortsatte dominera matchbilden i den första halvleken, men 2-0 stod sig till pausvilan.

I den andra halvleken fortsatte Falkenberg trycka på framåt. 3-0 kom efter 65 minuter när Chisom Egbuchulam gjorde sitt trettonde mål för säsongen. Ett inlägg från Karl Söderström skarvades vidare av Christoffer Carlsson till Egbuchulam. Anfallaren tryckte återigen till på ett tillslag och Wulff var chanslös.

Värnamo försökte reducera, men de få gånger laget lyckades skapa chanser stod Hampus Nilsson i vägen.

Segern innebär att Falkenberg bara behöver ta en poäng på de två avslutande omgångarna för att säkra andraplatsen och avancemang till Allsvenskan. Nästa match för hallänningarna är på fredag när man reser till Borås och möter Norrby. För Värnamo väntar två tuffa matcher i kampen kring det negativa kvalstrecket. På söndag möter man Helsingborgs IF.