Sent mål avgjorde för Degerfors

Det såg länge ut att bli delade poäng på Landskrona IP när Degerfors gästade. Men ett sent segermål från Erik Lindell avgjorde till täternas fördel.

Den 18 omgången av Superettan tjuvstartade under fredagkvällen med möte mellan Landskrona BoIS och Degerfors IF. Kvällssolen låg lågt över Landskrona IP, men Dario Miskic, gästernas målvakt valde ändå spel utan keps. Ett val han inte behövde ångra.

Landskrona hade mest boll den första halvleken men hade svårt att skapa målchanser. Adi Nalic var den som såg farligast ut, men hans försök till inspel från högerkanten fastnade allt som oftast på första bortaförsvarare.

Istället var det gästerna som gjorde matchens första mål. Efter en halvtimmes spel höll sig Degerfors Erik Björndahl framme på ett inspel från Viktor Götesson och stötte in sitt åttonde mål för säsongen.

Efter målet tog Degerfors över matchbilden och skapade flera lägen att utöka sin ledning. Viktor Götesson hade en boll i nät, men nickmålet dömdes bort eftersom anfallaren befann sig i offsideposition när passningen till honom kom.

Istället för 0-2 kvitterade hemmalaget. Precis som det sett ut under höstuppstarten var det Adi Nalic som låg bakom målet. Nalic fick bollen långt ut till höger, utmanade och gick förbi en försvarare innan han tryckte in bollen via den bortre stolpen.

Den andra halvlekens första halva bjöd på offensiv fotboll från hemmalaget. Man skapade ett par hörnor men de resulterade allt som oftast i ingenting.

Med kvarten kvar skadades Landskronas Måns Ekvall i en duell med Dario Miskic. Ekvall fick utgå och ersattes av Akram Mansour.

Degerfors försökte skapa farligheter framåt men laget såg något uddlöst ut och lyckades inte innan det var tre minuter kvar. Erik Lindell tryckte in 2-1 via stolpen och avgjorde matchen.