Målsnål start på Superettanhelgen

5 juni, 2021 kl 15:01 Det bjöds bara på sammanlagt två mål i dagens fyra Superettanmatcher. Målen gjordes av IK Brage och Trelleborgs FF som firar lördagskväll med tre poäng.

IK Brage – AFC Eskilstuna 1–0
Hemmalaget dominerade den första halvleken och skapade flera farliga målchanser, men när Martin Strömbergsson blåste för halvtidsvila var det fortfarande mållöst. 

Efter nästan en timmes spel fick Brage hörna från vänster. Den slogs in framför mål och en kommunikationsmiss mellan målvakt och försvarare i AFC gjorde att bollen också hittade in i mål.

Det snöpliga självmålet blev matchens enda och Borlängeklubben fick fira tre poäng.

Trelleborgs FF – GIF Sundsvall 1–0
En chansrik tillställning på Vångavallen var förvånande mållös ända fram till den 78:e minuten. Då fick hemmalaget en hörna som inte Giffarna lyckades rensa undan ordentligt. Bollen hamnade hos Petar Petrovic, i vänsterläge, som klippte till direkt och satte ledningsmålet för TFF.

Petrovic mål gav Trelleborg de tre poängen och laget klättrar i tabellen.

Östers IF – Norrby IF 0–0
Inte heller i Växjö bjöds det på någon målfest. Faktum är att mötet mellan Öster och Norrby slutade mållöst, trots att båda lagen hade fina chanser att hitta nätet.

Örgryte IS – IFK Värnamo 0–0
Mållöst slutade det också på Gamla Ullevi i Göteborg när IFK Värnamo gästade Örgryte IS. Några mål gladde inte, men det gjorde däremot publiken som var tillbaka på Gamla Ullevi (och på resten av arenorna).
 

FOTO: Bildbyrån

Två snabba av Sundsvall sänkte GAIS

15 jun 2021
GIF Sundsvall är tillbaka på vinnarspåret efter en 2–0-seger hemma mot GAIS. Dennis Olsson och Niklas Dahlström gjorde målen för Giffarna.

Akropolis och Jelecak går skilda vägar

13 jun 2021
Akropolis IF meddelar att klubben och huvudtränaren Mirza jelecak går skilda vägar med omedelbar verkan. Dessutom lämnar sportchefen Georgios Gogas föreningen.

Påpasslig Offia segerskytt för Trelleborg

13 jun 2021
Trelleborgs FF bortabesegrade IFK Värnamo under söndagen. Henry Offia avgjorde för gästerna med ett påpassligt mål i den 31:a minuten.

IFK Värnamo-duon månadens tränare i maj

13 jun 2021
Robin Asterhed och Jonas Thern ledde sitt IFK Värnamo till tre segrar och en oavgjord i maj. För den bedriften belönas de med priset som Månadens tränare.

BoIS och Akropolis lördagsvinnare

12 jun 2021
Landskrona BoIS kliver upp i topp efter ny seger. Samtidigt plockade Akropolis IF sin andra trepoängaren för säsongen.

Alexander Ahl-Holmström är månadens spelare i maj

12 jun 2021
Efter ett hattrick och sammanlagt fyra mål i maj utses Alexander Ahl-Holmström till Månadens spelare i Superettan.

BoIS trea efter ny seger

8 jun 2021
Landskrona BoIS tog sin första bortaseger för säsongen när man besegrade GAIS med 3-1 i Göteborg.

AFC Eskilstuna och Melkemichel går skilda vägar

8 jun 2021
I ett pressmeddelande meddelar AFC Eskilstuna att Özcan Melkemichel och Ivan Ristic avslutar sina tjänster med omedelbar verkan.

Påkopplat J-Södra tog tredje raka segern

7 jun 2021
Två nya mål från Eric Johana Omondi låg bakom Jönköpings Södras tredje raka seger när man under måndagskvällen besegrade Akropolis IF med 4–1.

Efterlängtad seger för Falkenberg

6 jun 2021
Falkenbergs FF fick äntligen ta tre poäng när man besegrade Västerås SK inför publiken hemma på Falcon Alkoholfri Arena.

Målsnål start på Superettanhelgen

5 jun 2021
Det bjöds bara på sammanlagt två mål i dagens fyra Superettanmatcher. Målen gjordes av IK Brage och Trelleborgs FF som firar lördagskväll med tre poäng.

Rösta på månadens spelare och tränare

4 jun 2021
Alexander Ahl-Holmström, Dijan Vukojevic och Pontus Englund är nominerade till månadens spelare i Superettan under maj månad. Vem tycker du har varit bäst? Rösta på din favorit!