Stark ÖIS-vändning i Halmstad

HBK gick upp till 2-0, men Örgryte vände och vann. Samtidigt kryssade J-Södra och Brage i Jönköping.

Halmstads BK – Örgryte IS 2-3
På Örjans Vall i Halmstad stod det 0-0 i paus innan målkalaset drog igång i den andra halvleken. Joel Allansson satte 1-0 för hemmalaget direkt och Alexander Johansson följde upp med sit 16:e mål för säsongen bara fyra minuter senare. Efter en timme reducerade Niklas Bärkroth och ÖIS var inte nöjda där. 21-årige Isak Dahlqvist gjorde sitt tredje mål för säsongen när han placerade in 2-2 i den 69:e minuten. Med fyra minuter kvar av ordinarie tid utnyttjade Bärkroth slarv i hemmaförsvaret, fick öppet mål och rullade bollen i nät till 3-2 för göteborgarna.

Jönköpings Södra – IK Brage 1-1
Marko Nikolic inledde målskyttet i Jönköping när han gav hemmalaget ledningen redan efter nio minuter. Strax innan paus kvitterade Brage genom ett självmål.