Stor ekonomisk satsning i Trelleborg

5 februari, 2019 kl 13:28

Stor ekonomisk satsning i Trelleborg

Trelleborgs FF och huvudsponsorn Mellby Gård startar ett investeringsbolag för att stärka klubbens ekonomiska muskler.
– Det känns otroligt roligt att nu kunna komma igång med satsningen, säger TFF:s styrelseordförande Torbjörn Jönsson.

Trelleborgs FF:s medlemmar röstade under måndagskvällen ja till styrelsens förslag om att tillsammans med Mellby Gård starta ett investeringsbolag med avsikt att skjuta till 50 miljoner kronor till TFF över det kommande decenniet. Målet är att etablera sig som ett topp 10-lag i Allsvenskan.

– Det känns otroligt roligt att nu kunna komma igång med satsningen som dels ska bidra till att öka möjligheten för Trelleborgs FF att långsiktigt konkurrera inom elitfotbollen men också till att skapa förutsättningar för klubben att över tid kunna bygga upp ett eget kapital vilket kommer att gynna hela föreningen och de satsningar vi gör på ungdomsverksamhet och damlag, säger styrelseordföranden Torbjörn Jönsson till trelleborgsff.se.

På klubbens webbsida beskrivs samarbetet med det nya bolaget, som bland annat är tänkt att hjälpa TFF på värvningsfronten, som följer: 

"För att täcka generella omkostnader kommer en årlig summa att tillföras föreningen från bolaget samtidigt som klubben har möjlighet till tillskott vid satsningar. Vinstnettot som kommer från till exempel framtida spelarförsäljningar delas mellan Trelleborgs FF och investeringsbolaget."

Foto: bildbyrån

Kommande matcher

lör 30 mar 13:30 2019

IF Brommapojkarna - Västerås SK FK

lör 30 mar 16:00 2019

Mjällby AIF - Varbergs BoIS FC

lör 30 mar 16:00 2019

Trelleborgs FF - GAIS

lör 30 mar 16:00 2019

Örgryte IS FF - Norrby IF

sön 31 mar 15:00 2019

Östers IF - Dalkurd

sön 31 mar 17:30 2019

Syrianska FC - Degerfors IF