Sundsvall ångar på i toppstriden

18 oktober, 2021 kl 21:02 Måndagskvällen bjöd på segrar för GIF Sundsvall och Östers IF, samtidigt som Örgryte IS och Trelleborgs FF spelade 2–2.

GIF Sundsvall – Akropolis IF: 3–0
Efter 1–1 borta mot Jönköpings Södra i mitten av förra veckan studsade GIF Sundsvall tillbaka med en 3–0-seger hemma mot Akropolis IF under måndagskvällen. Giffarna fick tidigt ett självmål med sig, och när Linus Hallenius rullade in 2–0 i öppet mål kunde man gå in i halvtidsvila med en klar ledning. I den andra halvleken kunde sedan Erik Andersson utöka till 3–0 med ett behärskat vänsterskott.

Östers IF – Vasalunds IF: 3–2
Det svängde ordentligt på Visma Arena när mittenplacerade Öster gästades av poängjagande Vasalund. Öster tog ledningen genom Nicolas Mortensen redan i den första minuten, men Vasalund vände tack vare mål av Alexander Andue och Nikola Vasic. Mattias Pavic nickade in kvitteringen för Öster, och sedan kunde Alex Hauksson skjuta in 3–2 via en bortaspelare.

Örgryte IS – Trelleborgs FF: 2–2
Trelleborg gick upp i en 2–0-ledning borta mot Örgryte då Dzenis Kozica gav laget ledningen strax innan halvtid, och ett självmål ökade på till 2–0 kort efter avspark i den andra halvleken. Men ÖIS reste sig och reducerade genom specielle målskytten Ajdin Zeljkovic i den 55:e minuten och kvitterade då lagkaptenen Daniel Paulsons låga skott hittade nätmaskorna vid bortre stolpen två minuter senare.

Foto: Bildbyrån

De kan bli Månadens Spelare och Tränare i november

30 nov 2021
Serien är färdigspelad och sex olika klubbar finns representerade när Månadens Spelare och Tränare i Superettan i november ska utses.

Fendrich ny på listan över elitfotbollens legendarer

29 nov 2021
Jönköpings Södras Fredric Fendrich tar plats på listan över Svensk Elitfotbolls legendarer. Under säsongen har Fendrich nått över de 400 matcher i Allsvenskan och/eller Superettan som krävs för att få utnämningen.

Sen kvittering skickar HIF till kval

27 nov 2021
Efter att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge blir det Helsingborgs IF som får chansen att kvala sig upp i Allsvenskan. I den andra ändan av tabellen får Akropolis och GAIS kvala för att försöka hålla sig kvar.

Inför avslutningen: Kvalstriden

26 nov 2021
Lördagen bjuder på den sista omgången av Superettan och det är spännande kring kvalplatsen neråt. GAIS är redan klara för kval, men ett av sex andra lag kommer tvingas kvala sig kvar i Superettan.

Fastställda avsparkstider för kvalet till Superettan

24 nov 2021
Kvalmatcherna mellan de bägge tabelltvåorna från Ettan Fotboll och lag 13 och 14 från Superettan om en plats i nästa års Superettan spelas den 2:a och 5:e december. Svenska Fotbollförbundet har idag fastställt avsparkstiderna för matcherna.

Oktober månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

24 nov 2021
Varje månad skänker elitfotbollens huvudpartner Unibet 10 000 kronor till vardera vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. I oktober går pengarna till följande engagemang.

AFC vänder underläge i jakten på förnyat kontrakt

21 nov 2021
På Stadsparksvallen vände AFC ett underläge till en viktig vinst mot J-Södra. Mållöst mellan Akropolis och GAIS tvingar GAIS till kval.

Utsikten klara för Superettan 2022

20 nov 2021
Utsiktens BK är tillbaka i Superettan efter att ha säkrat seriesegern i Ettan Södra i den allra sista omgången.

GIF Sundsvall säkrar uppflyttning

20 nov 2021
GIF Sundsvall tog den poäng som behövdes hemma mot Östers IF för att säkra andraplatsen och uppflyttning till Allsvenskan.

Testa Highlights Plus kostnadsfritt under slutspurten!

18 nov 2021
Snart avgörs Allsvenskan och Superettan och det utspelar sig ett drama både i toppen och botten av tabellerna. För att du inte ska missa någonting i slutstriden erbjuder vi dig att testa videotjänsten Highlights Plus gratis under de avgörande omgångarna.

Inför avslutningen: Kampen kring kvalplatsen

18 nov 2021
IFK Värnamo är redan klara för avancemang och det blir antingen GIF Sundsvall eller Helsingborgs IF som tar den andra direktplatsen. Kring kvalplatsen är det fler lag som kämpar.

De kan bli framröstade som bäst i serien

15 nov 2021
Allsvenskans Stora Pris genomförs den 7 december i discovery+ och i anslutning till det delas priser ut även till Superettans bästa spelare.