Nyheter

Chevron
Sundsvall föll i andra halvlek mot Bajen

Sundsvall föll i andra halvlek mot Bajen

GIF Sundsvall hade 0–0 i halvtid borta mot Hammarby, men föll till sist i sin avslutande gruppspelsmatch med 4–0. Även AFC Eskilstuna föll borta mot Malmö FF, men GAIS och IK Brage avslutade med segrar.

Grupp 3 – Hammarby till kvartsfinal
En poäng på de två inledande omgångarna i Svenska Cupens gruppspel gjorde att GIF Sundsvall var borträknade från slutspelet inför dagens bortamatch mot Hammarby. Efter en stark första halvlek gick man till halvtidsvila med 0–0 på resultattavlan, men direkt i den andra halvleken satte Bajen 1–0, och när matchen var slut hade hemmalaget vunnit med 4–0.

I samma grupp spelade Varbergs BoIS och IF Brommapojkarna 1–1, i en match där BP tilldömdes två straffsparkar och avslutade matchen med en man mer på planen.

Grupp 2 – Malmö FF till kvartsfinal
AFC Eskilstuna behövde vinna borta mot Malmö FF för att gå om MFF och säkra en plats i Svenska Cupens slutspel. Matchen var länge mållös, men en skarv av Anders Christiansen, en nick av Lasse Nielsen och en vänsterskruv av Eric Larsson gör att Malmö vinner med 3–0 och tar full pott i grupp 2. Samtidigt i samma grupp vände Syrianska FC underläge till 5–1-seger hemma mot FK Karlskrona.

Grupp 6 – BK Häcken till kvartsfinal
GAIS tog sin första gruppspelsseger under söndagen då man vände och vann hemma mot Eskilsminne IF. Gästerna tog ledningen efter en halvtimmes spel, men Boris Lumbana kvitterade på nick innan halvleken var över. Ett straffmål av Nikola Ladan, en egen aktion av Mervan Celik och ett kyligt frilägesavslut av Richard Yarsuvat gav sedan en 4–1-seger för Grönsvart.

Gruppfinalen i en annan del av Göteborg slutade med 2–0-seger för BK Häcken mot Östersunds FK, vilket gör att regerande cupmästaren Häcken går förbi ÖFK och kniper kvartsfinalplatsen.

Grupp 8 – IF Elfsborg till kvartsfinal
Den jämna grupp 8 slutar med att IF Elfsborg går om Örebro SK och tar hem förstaplatsen. Detta efter att Marokhy Ndione satt 1–0 sent mot ÖSK i Rydahallen.

Division 1-laget Oskarshamns AIK toppade under en period i första halvlek gruppen, men lagets 1–0-ledning borta mot IK Brage förvandlades till en 3–1-seger för Borlänge-laget efter mål av Leonard Pllana, Christian Kouakou och Bjarni Mark Antonsson Duffield.

Foto: bildbyrån