Svängigt när ÖIS och Dalkurd kryssade

Dalkurd FF vände 2–0-underläge till 3–2-ledning borta mot Örgryte IS, men hemmalagets Alexander Ahl-Holmström skulle få sista ordet i matchen med en sen kvittering till 3–3.

Örgryte IS – Dalkurd FF: 3–3
Det svängde ordentligt när Örgryte IS tog emot Dalkurd FF på ett soligt Gamla Ullevi under söndagen. Hemmalaget tog ledningen i den första halvleken tack vare två långskott från Sargon Abraham och Ajdin Zeljkovic, men efter pausvilan vände Dalkurd på steken. Arian Kabashis inlägg gick hela vägen in i mål till 2–1, Ezequiel Montagnalöpte från straffområde till straffområde med bollen innan han sköt in 2–2 och Bakhtiar Rahmani satte 3–2 i matchminut 68. Boddy Allain var sedan på väg att bli matchvinnare för Dalkurd med en räddning på Alexander Ahl-Holmströms straffspark i den 83:e minuten. men bara fyra minuter senare kunde Ahl-Holmström till slut sätta 3–3 i friläge.

Örebro SK – BP: 0–2
Samuel Leach Holm blev matchhjälte för Brommapojkarna när man gästade Örebro SK på Behrn Arena. Först slog han in 1–0 på straff i mitten av den första halvleken, sedan spelade han fram till Nikola Vasics 2–0-mål i matchens slutskede. Nykomlingen BP går därmed om ÖSK i tabellen när vårsäsongen nu är fördigspelad för de båda lagen.