Svensson fixade HIF-seger i seriefinalen

Max Svensson blev segerskytt för Helsingborgs IF i den heta seriefinalen mot Falkenbergs FF på Olympia. 20-åringen gjorde matchens enda mål i den första halvleken och sköt därmed HIF till serieledning.

Den emotsedda seriefinalen mellan Helsingborg och Falkenberg blev en match med mycket nerver. Från start var det tydligt att båda lagen inte ville riskera något i onödan, och matchen stod och vägde fram till 1-0.

Det målet kom i den genom ett Helsingborgsanfall på högerkanten. Holgersson slog ett långt inlägg och vid den bortre stolpen dök Max Svensson upp och stötte in ledningsmålet på volley.

Ledningen stod sig till halvtid och i den andra halvleken var det ett ställningskrig som utspelade sig på Olympias gräs. Falkenberg ville framåt och jaga kvittering men en välorganiserat Helsingborg gav varken bort ytor eller initativ.

Istället för en kvittering dök det upp några bra målchanser för Helsingborg, men mer än en gång stod Falkenbergsmålvakten Hampus Nilsson i vägen.

Med bara minuter kvar av matchen kom den stora kvitteringschansen för Falkenberg men Egbuchulams frilägesavslut räddades av Joelsson i hemmamålet.

Slutresultatet 1-0 innebär att Helsingborg återigen är serieledare i Superettan, tre poäng för tvåan Falkenberg.