Tight kring strecket inför sista omgången

Inför den sista omgången är sex lag inblandade i striden kring kvalstrecket.

Både GAIS och Varberg låg pyrt till i tabellen inför Superettans näst sista omgång. För göteborgarna väntade hemmamöte med Öster samtidigt som Varberg mötte Brage.

I Göteborg tog det bara tre minuter innan GAIS fick en frispark till höger i offensiv spelriktning. Ett hårt inlägg från Johan Svahn nådde August Wängbergs panna och hemmalaget ledde med 1-0.

Man fortsatte trycka på framåt mot ett Öster som inte har mycket att att spela för de sista omgångarna. Efter 28 minuter fick Pllana ett fint läge, men hans avslut prickade ribban.

En kvart senare frispelades samma Pllana av Hamidovic, men den här gången stod Robin Malmkvist i vägen.

Öster lyckades inte skapa några farligheter i första halvlek och när domaren blåste av ledde hemmalaget med 1-0.

En lite öppnare andra halvlek bjöd på lägen åt båda håll. Med kvarten kvar kvitterade Östers Stefan Karlsson.

Matchen slutade 1-1.

I Varberg var Brage starkare än hemmalaget. Gästerna från Borlänge tog ledningen genom Joseph Ceesay redan efter fem minuter. Hemmalaget kvitterade genom Daniel Krezic, men Simon Stenberg gav gästerna ledningen igen.

Stenbergs mål blev matchens sista och både Varberg och GAIS är bland de sex lag som kämpar kring kvalstrecket. Det blir en ospännande avslutning av årets Superettan.