Träningsmatchandet igång på allvar

Under dagen har flera lag från Superettan spelat sina första träningsmatcher. För Norrby, som gjorde sin andra, blev det storseger mot Utsiktens BK. Mer glädjande än så för boråsarna: Jesper Brandt var tillbaka.

Senast Jesper Brandt spelade en fotbollsmatch var i oktober 2017, men idag var han äntligen tillbaka på planen efter den skada som gjorde att han missade hela förra säsongen.

– Det var riktigt kul att spela match igen. Det kändes som att tiden gick väldigt fort därute, jag ville inte att den skulle ta slut, säger Jesper till Norrbys hemsida.

På Borås Arena var hemmalaget det starkaste laget och besegrade Utsikten med 4-1. Ett självmål gav de blå ledningen redan efter 11 minuters spel och efter det fortsatte forceringen framåt. Norrby hade mängder med chanser att utöka ledningen, men lyckades inte.

Istället kvitterade Utsikten efter ungefär en timmas spel. Det blev en väckarklocka för hemmalaget. Fyra minuter efter kvitteringen gjorde Yarsuvat 2-1 och det följdes upp av ett straffmål från Marwan Bazi och 4-1 av Abbas Mohamad innan domaren Andreas Johansson blåste för full tid.

På Västkusten vann nyblivna allsvenska Falkenberg sina grannar från Varberg med 3-1. Halmstad slog GAIS med 1-0 på Valhalla i Göteborg, Västerås besegrade Dalkurd med 2-0 och mötet mellan uppflyttade Mjällby AIF och Landskrona BoIS slutade 0-0. Dessutom var Trelleborgs FF starkast i mötet med IFK Värnamo och vann med 1-0.