Tre nya poäng för J-Södra – hakar på i toppen

Hemma på Stadsparksvallen tog Jönköpings Södra en ny seger när Syrianska FC gästade. De tre poängen gör att smålänningarna bara är två poäng efter IK Brage på tredjeplatsen.

Senast J-Södra förlorade var den 14 juni och det var just dagens motståndare, Syrianska, som vann den matchen. Sedan dess, inkluderat dagens seger, har de grönvita spelat sju matcher, vunnit fem och spelat två oavgjorda. Och nu hakar man på ordentligt i toppen.

Redan efter sex minuter fick Alexander Jallow chansen från straffpunkten. Inga tveksamheter från den unga yttermittfältaren. Hemmalaget fortsatte trycka på framåt och efter 37 minuter kom 2-0.

Edin Hamidovc gjorde sitt nionde mål för säsongen framspelad av Jakob Orlov. Av bara farten kom 3-0 precis innan paus. Amir Al Ammari målskytt den gången.

I den andra halvleken reducerade Syrianska genom Dida Rashidi, men några poäng blev det inte för gästerna.

Medan J-Södra jagar toppen av tabellen måste Syrianska kämpa hårt för att undvika kvalplatsen neråt. Just nu är man, på sin tolfteplats, säkra ett poäng före GAIS på kvalplats.