Trelleborg drog längsta strået mot ÖIS

Trelleborgs FF tog första segern på tre matcher då man vann med 2-1 hemma mot Örgryte IS. Samtidigt tog Norrby IF och Mjällby AIF nya segrar i toppskiktet av tabellen.

Efter tre raka matcher utan seger fick Trelleborgs FF jubla hemma på Vångavallen under söndagen. Salif Camara Jönsson gav laget ledningen hemma mot Örgryte IS efter suveränt fartfyllt förarbete av högeryttern Felix Hörberg.

ÖIS kom tillbaka i vad som överlag var en jämn match. I den 56:e minuten visade Gustav Ludwigson varför han är med i toppen av Superettans skytteliga då han höll undan sin försvarare och petade in 1-1 i friläge.

Men söndagen i Skåne skulle tillhöra TFF. I den 87:e minuten vräkte sig inhopparen Dennis Antwi fram vid den bortre stolpen och nickade in matchavgörande 2-1.

Norrby IF ser ut att kunna slippa bry sig om nedflyttningsstrid för första gången sedan man gjorde comeback i näst högsta serien för två år sedan. Efter åtta omgångar stod man på bara en förlust i Superettan, och i den nionde omgången kom en klar 3-0-seger hemma mot IK Frej Täby.

Abdelrahman Saidi slog in 1-0 efter fint passningsspel, Robin Strömberg pricksköt in 2-0 från distans och Dijan Vokujevic, som bara varit på planen i några sekunder efter att ha bytts in, lobbade in 3-0 på volley.

OSTER-MJALLBY-NILSSON

Ett annat lag som ångar på i toppen är Mjällby AIF som tog sin femte raka seger borta mot Östers IF i söndagens sena match.

Joel Nilsson drev länge och väl innan han dunkade in 1-0 lågt för gästerna i den 17:e minuten. Christian Ljungberg var närmast en kvittering för hemmalaget men han prickade högra stolpen med avslut både i 74:e och 87:e minuten.