Trelleborg hakar på i toppen

TFF tog sin andra raka seger samtidigt som onsdagens tre övriga matcher slutade oavgjort.

Örgryte IS – Trelleborgs FF 1-2
På Gamla Ullevi tog det knappt två minuter innan det första målet kom. Gästernas Nicholas Mortensen höll sig framme på ett fint inlägg från höger och skallade in ledningsmålet. Bara fyra minuter senare fick ÖIS ett gyllene läge att kvittera från elva meter, men Ajdin Zeljkovic missade straffsparken. Men kvitteringen skulle komma och det var Zeljkovic som gjorde målet. Förra årets skyttekung höll sig framme på en retur och tryckte in 1-1 i den 40:e minuten.

Men ÖIS har haft förtvivlat svårt att samla poäng i årets Superettan och det fortsatte idag. Fem minuter in i den andra halvleken satte gästerna upp en frisparksvariant som Haris Brkic pangade i nät från distans.

Segern innebär att TFF just nu är fyra i tabellen. ÖIS är fortsatt sist med sina två inspelade poäng.

Skövde AIK – Örebro SK 0-0
Inför mötet på Södermalms IP fick hemmapubliken hylla Jack Cooper Love och Tobias Linderoth som tog emot sina priser för Månadens Spelare respektive Tränare i april. Men några mål fick de som tagit sig till anläggningen inte se. Hemmalaget skapade flest möjligheter, men båda målvakterna höll tätt och lagen delar på poängen.

Västerås SK – Jönköpings Södra 2-2
Viktor Granath satte hemmalagets ledningsmål i den 36:e minuten. Adrian Enqvist kvitterade sedan tio minuter in i den andra halvleken. När Granath sedan hittade rätt för andra gången i matchen med fem minuter kvar trodde nog de flesta på hemmaseger. Men inbytte Elias Nordström ville annat. I en sista kontring på tilläggstiden löpte han förbi två försvarare innan han inskallt vände bort målvakten och rullade in kvitteringen.

Utsiktens BK – Landskrona BoIS 2-2
I Göteborg bjöds vi på tre mål den första halvtimman. Först satte Adam Egnell gästernas ledningsmål och sitt fjärde för säsongen efter bara tre minuter. Allan Mohideen kvitterade sex minuter senare innan Jakob Hedenquist gav hemmalaget ledingen efter 28 minuter. Med 2-1 i ryggen gick Utsikten till pausvila. Ledningen höll sig sedan till den 81:a minuten innan Viktor Ekblom hittade rätt och fixade en pinne till Landskrona BoIS.