Trelleborg starkast i Skånederbyt

Ett Helsingborgs IF i god form gästade Vångavallen, men det var hemmalaget som tog hand om poängen. Samtidigt tog Vasalunds IF tre viktiga pinnar i botten.

Trelleborgs FF – Helsingborgs IF 2-0
Gästerna åkte österut för Skånederby och det var ett rödklätt lag som kom med fin form. Anfallaren Anthony van Den Hurks målform har varit fenomenal på slutet, men idag blev både holländaren och övriga HIF-spelare mållösa.

Efter en mållös första halvlek löpte sig Henry Offia igenom i starten av den andra. Anfallaren lyfte fint bollen över en utrusande HIF-målvakt, in i nät och gav sig iväg på ett akrobatiskt firarnummer. Tvåan kom efter en timmes spel när Fritiof Björken kastade sig framåt och skarvnickade in bollen i mål.

Resultatet stod sig tiden ut och Trelleborg är just nu fyra i Superettan. HIF skuggar på femteplats, med fyra poäng upp till TFF, men en match midre spelad.

Vasalunds IF – AFC Eskilstuna 4-2
På Skytteholms IP tog gästerna ledningen genom sin specielle målskytt Alexander Ahl Holmström redan efter sju minuters spel. Men 20 minuter senare kom kvitteringen genom Charbel Georges.

I starten av den andra halvleken drog gästernas Ismet Lushaku på sig ett rött kort och det utnyttjade Vasalund omgående. Elias Durmaz fick bollen serverad i straffområdet, flyttade den i sidled och pangade in ledningsmålet i det första krysset. Under matchens sista tio minuter satte Mai Traore och Nikola Vasic vars ett mål för hemmalaget som till slut vann med 4-2 efter York Rafaels sena reducering..

Segern innebär att Vasalund lämnar jumboplatsen och tar sig uppåt i tabellen.