Trelleborgs FF OBOS-tipset mästare 2022

16 november, 2022 kl 10:03 Årets upplaga av OBOS-tipset är avgjord. Vinnare är Trelleborgs FF. På individnivå blev Micke Henriksson allra bästa tippare – en gammal IK Brage-spelare som tippade med hjärtat.
– Brage överraskade positivt under våren, över i princip allas förväntningar, och då fick jag många fina poäng i OBOS-tipset, konstaterar Henriksson.

I vad som växer fram till en tradition runt Superettan erbjuds i OBOS-tipset en kostnadsfri aktivitet i vilken supportrar får tippa utfallet i alla matcher i varje omgång under säsongen. Det totala resultatet på individnivå, och snittresultatet för supportrar till varje enskild klubb, sammanställs sedan i tabeller där OBOS prisar de bästa i respektive kategori.

Som vanligt var det väldigt jämnt i klubbtävlingen, där guldet gick till Trelleborgs FF som med ytterst lite marginal lyckades hålla undan för Västerås SK som tog stora silvret, innan AFC Eskilstuna kunde knipa lilla silvret framför förra årets mästare Norrby IF som tog hem bronspengen.

I den individuella tävlingen var det, som brukligt vid det här laget då det var tredje gången i rad, en Bragesupporter i form av Micke Henriksson som knep förstaplatsen och ett presentkort värt 5000 kronor från klubben före ytterligare en Brageit, Magnus Johansson, och ÖIS:aren Andreas Jonsson, som belönas med varsitt presentkort om 3000 kronor från respektive klubb. Mästaren säger själv så här om årets tävling och sin egen insats:

– Jag brukar inte tippa så mycket men jag var själv med i Brages senaste Allsvenska lag och lät därför hjärtat styra med hopp om att laget åter skulle kunna ta sig dit. Brage överraskade positivt under våren, över i princip allas förväntningar, och då fick jag många fina poäng i OBOS-tipset så min hemlighet var magkänslan och att precis som bra lag så har bra tippare tur!

Bostadsutvecklaren OBOS är en stor samarbetspartner till svensk elitfotboll både på dam- och herrsidan. Då COVID-pandemin slog till och stoppade supportrar på de svenska arenorna under året 2020 så ville OBOS hjälpa klubbarna att erbjuda supportrarna möjligheter att engagera sig då aktiviteter i anslutning till matcherna inte heller längre var ett alternativ. Därför valde man att initiera det som kom att heta OBOS-tipset och stå för priserna. Publiken är sedan en del av 2021 tillbaka på arenorna men OBOS-tipset fortsätter.

Slutresultat OBOS-tipset – Klubb 2022

OBOS-delningsbild2022_topplista-webb-vinnare kopiera

Slutresultat OBOS-tipset – Individuellt 2022

OBOS-delningsbild2022_topplista-webb-vinnare-individuellt kopiera

Fakta OBOS-tipset:
Klubbarnas supportrar röstar på hur de tror att matcherna i varje omgång ska sluta. Superettans Presenting Partner OBOS lottar ut 16 stycken signerade ligabollar från SELECT varje omgång i Superettan. En ligaboll per klubb lottas ut bland de supportrar till respektive klubb som tippat flest rätt i omgången. Dessutom lottas en signerad matchtröja ut bland de 10 bästa tipparna totalt i varje omgång (från och med omgång 11 2022).

Det ackumulerade resultatet över säsongen presenteras i en tabell. För att kvalificera sig för priser i tävlingen behöver man ha uppnått minst 15 tippade omgångar.

OBOS delar ut följande priser till de bästa individuella deltagarna i slutet av säsongen:

1:a pris totalt – 5 000:- i presentkort/värdebevis från sin klubb
2:a-5:e pris totalt – 3 000:- i presentkort/värdebevis från sin klubb
1:a pris i varje enskild klubb (utöver de som slutar topp 5 i den totala tävlingen) – 2 000:- i presentkort/värdebevis från klubben

Genom att tippa bidrar tipparen också till sin klubb, som deltar i en säsongstävling klubbarna emellan. Snittresultatet av supportrarnas tips varje omgång ackumuleras i en tabell som prisar fyra klubbar efter säsongen. Den klubb med högst snittresultat ackumulerat bland supportrarna i tabellen vinner följande från OBOS:

1:a pris – 50 000:- till din favoritklubb
2:a pris – 25 000:- till din favoritklubb
3-4:e pris – 15 000:- till din favoritklubb

2022 är den tredje säsongen med OBOS-tipset.

Ny tränarduo i BP

6 dec 2022
BP vann Superettan och spelar i Allsvenskan 2023. Christer Mattiasson har lämnat för IK Sirius och laget kommer ledas av Olof Mellberg och Andreas Engelmark.

Så spelas Superettan 2023

5 dec 2022
Omgångarna och huvuddatumen för Superettan 2023 är fastställda. Ligan börjar helgen 1-4 april och slutar lördag den 11 november.

Så gjorde BP sina mål 2022

30 nov 2022
BP vann Superettan och precis som vanligt tar vi en titt på segrarnas mål under året. Var det något som stack ut?

Räkna in julen med Superettan!

29 nov 2022
Även i år presenterar OBOS Superettans Julkalender, där rätt svar på quizfrågor kan ge fina presenter.

Datum för 2023 års upptaktsträff

28 nov 2022
Det officiella startskottet för 2023 års säsong är fastställt. Den 27 mars sparkar Superettan igång med sin förberedande träff för klubbar, supportrar och media. Det blir första upptaktsträffen som kan genomföras enligt plan på fyra år.

Bilder: Skytteligan 2022

25 nov 2022
Viktor Granath slog målrekord – men han var inte den enda spelaren som öste in mål i Superettan i år. Här är toppen i skytteligan från den gångna säsongen.

Säsongspremiär för eAllsvenskan

19 nov 2022
Idag lördag 19 november är det säsongspremiär för Svensk Elitfotbolls e-sportliga eAllsvenskan, där totalt 13 klubbar från Allsvenskan och Superettan finns representerade för att tävla om titeln som landets främsta på EA SPORTS FIFA 23.

Dit går BP:s vinstpengar från Månadens Spelare och Tränare

18 nov 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens Spelare och Tränare i Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. Oktober månads vinnare i BP skänker sina vinstpengar till arbete som stimulerar psykisk hälsa.

SELECT:s officiella ligaboll för 2023

18 nov 2022
En vit boll med inslag av de blå linjerna för Allsvenskan och de gröna för Superettan. Så ser SELECT:s officiella ligaboll för 2023 ut.

Trelleborgs FF OBOS-tipset mästare 2022

16 nov 2022
Årets upplaga av OBOS-tipset är avgjord. Vinnare är Trelleborgs FF. På individnivå blev Micke Henriksson allra bästa tippare – en gammal IK Brage-spelare som tippade med hjärtat. – Brage överraskade positivt under våren, över i princip allas förväntningar, och då fick jag många fina poäng i OBOS-tipset, konstaterar Henriksson.

Svenska Cupens gruppspel är lottat

13 nov 2022

Östersunds FK och Örgryte IS kvar i Superettan

13 nov 2022
Östersunds FK besegrade Falkenbergs FF även i det andra kvalmötet och Örgryte IS segrade i totalresultatet mot Sandvikens IF. Därmed spelar de båda i Superettan även nästa år.