Tronêt segerorganisatör för VSK

Filip Tronêt stod för både mål och assist när Västerås körde över Dalkurd på Gavlevallen.

Mötet på Gavlevallen mellan Dalkurd FF och Västerås SK startade i högt tempo och båda lagen hade hittat nätmaskorna redan efter elva minuters spel. Gästerna tog ledningen när Filip Tronêts inspel nådde Ilir Berisha i straffområdet redan efter fem minuter.

Dalkurd kom tillbaka och kvitterade snabbt. Ahmed Awad gjorde sitt första mål för säsongen och det stod 1-1 på tavlan.

Hemmalaget hade mest boll, men det var gästerna som skapade lägena. Men efter 45 minuter stod det oavgjort på ett och lagen tog en välbehövlig vila i värmen.

Tre minuter in i den andra halvleken nådde en djupledsboll från Filip Ottosson fram till Filip Tronêt. Tronet chippade bollen över Andreas Andersson och 1-2 var ett faktum.

Efter en dryg timmes spel utökade Boris Ljevar från straffpunkten och av bara farten kom 4-1 ett par minuter senare när Samuel Holm rullade in ett lågt inlägg från Brian Span.

Dalkurd klappade ihop totalt i den andra halvleken och drygt tio minuter från slutet kom också 5-1 för gästerna. Simon Johansson byttes in efter 76 minuter och det tog bara tre minuter innan han hamnade i målprotokollet. Men det var inte nog med det. Ytterligare tre minuter hann gå innan det var dags för Andreas Andersson att vittja sitt eget nät igen. Filip Tronêt höll sig framme, gjorde sitt andra mål i matchen och fastställde därmed slutresultatet till hela 6-1.

Superettan tar nu sommaruppehåll och Västerås seger innebär att man ligger på nionde plats, precis efter Dalkurd, i tabellen,