Tung trea till AFC trots tidig utvisning

AFC Eskilstuna tog ledningen tidigt mot Halmstads BK, men åkte även på en utvisning i den 25:e minuten. Trots det numerära underläget lyckades man till slut vinna med 2-1 och därmed gå om HBK i tabellen.

AFC Eskilstuna har varit svårast att få hål på av alla lag i Superettan 2018. Styrkan i försvaret blev uppenbar idag då man trots en tidig utvisning lyckades hålla gästande Halmstads BK på tillräckligt långt avstånd för att vinna med 2-1.

Samuel Nnamani gav hemmalaget ledningen i den 19:e minuten då han mötte Christian Miljevics vänsterinlägg med ett distinkt vänsteravslut som letade sig in bakom Malkolm Nilsson i HBK-målet.

Sex minuter senare blev läget desto svårare för AFC. Anel Rashkaj fällde Tryggvi Haraldsson spå väg mot ett friläge, och domaren visade ut Eskilstuna-mittfältaren i den 25:e minuten. Marcus Mathisen tog han dom den efterföljande frisparken och trots ett giftigt tillslag smet bollen strax utanför vänstra stolpen.

AFC lade sig lågt i en 4-4-1-uppställning och lyckades minimera antalet farliga skottlägen för Halmstad. I den 92:a minuten kunde till och med Gustav Jarl kontra in 2-0 då han fick ett 50 meter långt friläge på kontring efter en hörna.

Trots det sena 2-0-målet skulle det bli spänning i slutet av matchen ändå. Gabriel Gudmundsson reducerade med ett skickligt avslut ur snäv vinkel i den 94:e minuten, och då återstod två och en halv minuts stopptid.

Men det skulle visa sig vara för lite för sent för Halmstad, då Eskilstuna höll undan och tog tre poäng – som gör att AFC nu går förbi HBK upp på tredje plats i tabellen.