Umeå vände mot decimerat AFC

Nykomlingarna Umeå FC och Akropolis IF tog sina första segrar för säsongen under lördagen.

AFC Eskilstuna – Umeå FC: 1–3
Se höjdpunkter från matchen.
AFC tog ledningen hemma mot Umeå i den tolfte minuten då Francis-Jno Baptiste fick tag i en felpassning och placerade in 1–0 i bortre krysset. I den 41:a minuten visades dock hemmalagets Ishmet Lushaku ut efter sitt andra gula kort, och matchen vände för Umeå i den andra halvleken. 1–1 satte Enis Ahmetovic från straffpunkten, 2–1 nickade Timothy McNeil in vid den bortre stolpen, och Alexis Bbakka krutade in 3–1 lågt i den 82:a minuten.

Akropolis IF – Örgryte IS: 2–0
Akropolis poängkung Adhavan Rajamohan slog till med en assist och ett mål när nykomlingen gjorde Umeå sällskap i att ta sin första seger för säsongen. Pontus Åsbrink placerade in ledningsmålet på Grimsta i den 36:e minuten, och fem minuter senare tog Rajamohan vara på sin egen retur och satte 2–0, som även blev slutresultatet, i halvöppen kasse.

Östers IF – Västerås SK: 0–0
Tidigare Öster-tränaren Thomas Askebrand var tillbaka på Myresjöhus Arena, den här gången som tränare för Västerås SK. Gästande VSK vann skottstatistiken, men matchen blev mållös vilket innebär att båda lagen fortfarande är obesegrade efter tre omgångar.

Halmstads BK – Jönköpings Södra: 3–0
Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde sitt första mål för säsongen senast – idag kom tre nya efter ett hattrick mot Jönköpings Södra. Matchen på Örjans Vall stod 0–0 när Fredric Fendrich åkte på sitt andra gula kort och HBK fick straff. Wiedesheim-Paul satte säkert bollen lågt till vänster – en beskrivning som även kan användas på hans 2–0-mål i friläge kort därefter. I slutminuterna fullbordade han sitt hattrick genom att runda målvakten och sätta spiken i kistan för hemmalaget.

GIF Sundsvall – Dalkurd FF: 1–1
Även GIF Sundsvall och Dalkurd har inlett säsongen utan förluster. Idag tog båda en poäng var efter 1–1 på NP3 Arena. Gästerna tog ledningen då Hampus Findells långskott styrde på en hemmaspleare och gick in i mål, men Giffarnas anfallsstjärna Pontus Engblom återställde likaläget genom att dunka in sin egen straffretur efter en halvtimmes spel.