Uppflyttade Umeå förlänger med lagkaptenen

12 december, 2019 kl 15:35 Umeå FC är nya i Superettan 2020. Under torsdagen meddelade klubben att lagkaptenen Aurelien Norest förlängt sitt kontrakt med klubben.
– Jag ser stor potential i framtiden, säger 27-åringen.

Mittbacken Aurelien Norest följer med Umeå FC upp i Superettan efter avancemanget från Division 1 Norra via kval. Den 27-årige lagkaptenen, som kom till Umeå Energi Arena för två år sedan, har kritat på ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2020.

– Norest har under sina två år här i Umeå varit väldigt nyttig för oss både på och utanför planen. Som lagkapten under den gångna säsongen har han en stor del i lagets framgångar. Det känns väldigt bra och viktigt att en sådan viktig lagspelare följer med oss upp till Superettan, säger Umeås sportchef Danny Persson till klubbens webbsida.

– För två sedan kom jag till Umeå FC med ett mål; att hjälpa klubben upp till Superettan. Efter två år känner jag mig väldigt glad, att vi som organisation, har lyckats med det men vi vet om att det är mycket jobb som vi har framför oss, men jag ser stor potential i framtiden, säger Norest själv.

Läs mer på ufc.se.

Foto: Jan Hofverberg, ufc.se

AFC kvällens enda vinnare

17 sep 2020
Wilhelm Loeper satte en straff och fixade tre viktiga poäng för AFC Eskilstuna. Mötet mellan Ljungskile och Norrby slutade 1-1 efter en sen kvittering från gästerna.

Kozicas dubbel gav tre pinnar

16 sep 2020
Dzenis Kozica gjorde två mål för sitt J-Södra i kväll, men han var inte ensam om att måla bland spelarna i skytteligatoppen. HBK:s Rasmus Wiedesheim-Paul satte tre, Akropolis Nikola Vasic gjorde ett och Degerfors Villiam Dahlström hittade också nätet.

Mortensen avgjorde för formstarka Öster

15 sep 2020
Östers IF fortsatte sin fina form med en 1–0-seger hemma mot Trelleborgs FF under tisdagen.

Norrby vände efter Strömbergs hattrick

13 sep 2020
Norrby IF vann den sista matchen i omgång 17, då man vände underläge till 3–1-seger hemma mot Västerås SK.

GAIS upp på säker mark

12 sep 2020
GAIS slog GIF Sundsvall i lördagens tidiga match. På kvällskvisten plockade toppduon Degerfors IF och Halmstads BK också tre pinnar.

ÖIS närmar sig toppen efter ny seger

11 sep 2020
ÖIS slog Ljungskile med 4-0 i Göteborg

J-Södra säljer Pa Konate till Rosenborg

9 sep 2020
Pa Konate lämnar Jönköpings Södra efter några månader i klubben, då norska Rosenborg BK aktiverat en utköpsklausul. – Pa har gjort det väldigt bra under sin tid hos oss, säger J-Södras sportsligt ansvarige Vetton Gramozi.

Degerfors tog gruvlig revansch på HBK

7 sep 2020
Degerfors IF rycker i tabelltoppen efter en klar 4–1-seger borta mot tvåan Halmstads BK under måndagskvällen.

Kamp kvitterade för Brage mot Umeå

6 sep 2020
André Kamp ordnade 1–1 för IK Brage borta mot Umeå FC, efter att Beneyam Demte gett hemmalaget ledningen. I dagens sena match vann VSK mot Dalkurd FF.

Malkolm Nilsson Säfqvist är Månadens spelare i augusti

6 sep 2020
Halmstad BK:s Malkolm Nilsson Säfqvist har utsetts till Månadens spelare i Superettan i augusti månad.

ÖIS tog revansch på Norrby

5 sep 2020
Efter måndagens 2-0–förlust i Borås vann Örgryte med samma siffror mot Norrby idag. Förutom ÖIS plockade Ljungskile, J-Södra och Öster tre poäng på lördagen.

Efterlängtad seger för GAIS

4 sep 2020
GAIS tog en efterlängtad vinst i Superettan när Trelleborgs FF besegrades med 2–1 under fredagskvällen.