Uppsnack Superettan – SPECIAL

9 juni, 2020 kl 12:31 Det blev ingen Upptaktsträff som planerat i mars. Det blir heller ingen Upptaktsträff inför säsongsstarten av Superettan och Allsvenskan. Däremot kan vi med glädje meddela att Svensk Elitfotboll tillsammans med Dplay kommer att livesända Uppsnack Superettan – SPECIAL och Uppsnack Allsvenskan – SPECIAL fredagen den 12 juni, respektive torsdagen den 11 juni, med start klockan 19:00.

Den 14 juni börjar den 96:e upplagan av Allsvenskan och den 16 juni inleds det 21:e året av Superettan. Årets upplagor föregås av ett förlängt Uppsnack i Dplay, där huvudtränarna i Superettan och Allsvenskandeltar live. 

Som i stora delar av vårt samhälle och i världen har vi alla behövt anpassa oss till rådande situation. Så även nu när våra kära Allsvenskan och Superettan äntligen ska få starta! 

Uppsnack Superettan – SPECIAL kommer ledas av Camilla Enström som tillsammans med experten Alexander Axén tar oss igenom intervjuer med samtliga huvudtränare i olika konstellationer. Alla intervjuer kommer att ske via videolänk från klubbarnas egna sportkontor vilket gör att vi sänder ett helt digitalt format.

– Det är en väldigt speciell situation men vi tror att många, liksom vi, är nyfikna på statusen i klubbarna och ser fram emot att kunna leverera en inblick även om det blir ett avskalat program när man inte kan vara fysiskt på plats, säger Marcus Törngren, innehållsansvarig på Discovery Sverige.

Allsvenskans motsvarighet leds av Dplays Jonas Dahlquist i samma format.

– Inget är sig likt i år, inte heller startskottet inför årets säsong – som vanligtvis börjar med upptaktsträffar för båda ligorna. Det känns dock kul att vi lyckas erbjuda tränarintervjuer live inför ligastarterna trots allt, om än i ett mindre och avskalat format, säger Kaveh Sarvari, evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll.

Följ programmen från 19:00, för Superettan den 12 juni, och för Allsvenskan den 11 juni på Dplay. Superettan startar tisdagen den 16 juni och Allsvenskan startar söndagen den 14 juni.

Hållpunkter Uppsnack Superettan – SPECIAL:
Fredag 12 juni kl. 19:00-20:45 Livesändning av Uppsnack Superettan – SPECIAL

Hållpunkter Uppsnack Allsvenskan – SPECIAL:
Torsdag 11 juni kl. 19:00-20:45 Livesändning av Uppsnack Allsvenskan – SPECIAL

Foto: bildbyrån

Kryss efter lång regnpaus

5 jul 2020
Västerås gick tidigt upp till 2-0 efter dubbla mål från Kartan Safari. Men efter ett långt regnuppehåll kom GAIS tillbaka och kvitterade matchen.

Pontus Engblom Månadens spelare i juni

5 jul 2020
GIF Sundsvalls Pontus Engblom är Månadens spelare i Superettan i juni.

Degerfors segrade mot Dalkurd

4 jul 2020
Victor Edvardsen och Christos Gravius gjorde målen för Degerfors IF när man vann med 2–1 borta mot Dalkurd FF. Dagen bjöd även på seger för Örgryte IS samt tre oavgjorda matcher.

Delad pott på Vångavallen

3 jul 2020
Trelleborgs FF och GIF Sundsvall spelade 1–1 i Skåne, medan Jönköpings Södra vände till seger hemma mot Akropolis IF.

Spelschemat fastställt för omgång 7–16

3 jul 2020
Idag fastställdes spelschemat för omgång 7-16 av Superettan. Resterande omgångar presenteras efter sommaren.

Halmstadduo tampas med ’Giffare’ i Månadens spelare

3 jul 2020
Bland Superettans finalister till Månadens Spelare i juni återfinns två spelare från Halmstads BK och en från GIF Sundsvall.

Pllana fixade Brages första seger

28 jun 2020
IK Brage och Norrby IF vann på bortaplan i eftermiddagens två första matcher.

Umeå vände mot decimerat AFC

27 jun 2020
Nykomlingarna Umeå FC och Akropolis IF tog sina första segrar för säsongen under lördagen.

Spelordning för omgång 7-30 fastställd

26 jun 2020
Spelordningen och preliminära huvuddagar för omgångarna 7-30 är nu satta. I den sjunde omgången kan vi bland annat få se Smålandsderbyt mellan Östers IF och Jönköpings Södra samt IK Brage – Örgryte IS.

Palmlöf: "Varit Sundsvall-supporter så länge jag minns"

26 jun 2020
Som liten bar han en GIF Sundsvall-tröja full med autografer och följde varenda träning med laget under sommarlovet. Idag är 18-årige Albin Palmlöf själv en av klubbens mest spännande spelare. – Men det gäller att vara ödmjuk och inte tro att man är något, säger han i en intervju med Unicoach.se.

Wiedesheim-Paul i målprotokollet igen

23 jun 2020
Dalkurd FF, Östers IF, Jönköpings Södra och Halmstads BK tog tre poäng på tisdagskvällen.

Engblom sänkte Brage

22 jun 2020
GIF Sundsvall tog sin andra raka seger i inledningen av Superettan när man besegrade IK Brage på bortagräs.