Utsikten vände och vann i Östersund

Utsiktens BK är serieledare i Superettan efter att man under söndagen säkrade sin tredje raka seger.

Östersunds FK – Utsiktens BK: 1–2
På Jämtkraft Arena fick hemmapubliken se sitt lags Myroslav Mazur visas ut redan efter tolv minuters spel. Då var ställningen fortsatt 0–0 – men ett decimerat manskap till trots skulle det dock bli Östersund som tog ledningen den här eftermiddagen. Jakob Hedenquist satte dit 1–0 i den 24:e minuten. Men gästande Utsikten kunde dock i den andra halvleken både komma ikapp och vända det här till seger. Lucas Hedlund ordnade 1–1 och med lite mer än tio minuter kvar av ordinarie tid avgjorde Allan Mohideen.

Örebro SK – Helsingborgs IF: 1–1
Senare på söndagen väntade mötet mellan Örebro SK och Helsingborgs IF på Behrn Arena. Ett möte som hemmalaget skulle komma att få en perfekt start i. Redan i den åttonde minuten kunde Valgeir Valgeirsson nämligen sätta dit 1–0-målet. Den ledningen kunde laget sedan hålla länge och väl – men i den 78:e minuten hittade HIF in med kvitteringen. Målet, som blev matchens sista, stod Amin Al-Hamawi för.