Van Den Hurk med nytt hat-trick

Anthony van Den Hurk har verkligen hittat målformen på slutet. Med tre nya mål säkrade han Helsingborgs seger hemma mot Falkenbergs FF. Samtidigt vann Öster Smålandsderbyt mot J Södra.

Helsingborgs IF – Falkenbergs FF 4-0
För två omgångar sedan gjorde Anthony van Den Hurk tre mål när HIF besegrade Västerås SK med 4-0. I förra omgången hittade han nätet i uddamålsförlusten mot IFK Värnamo och idag blev det tre nya baljor för holländaren.

Det första kom efter 19 minuter och ett fint inlägg från Wilhelm Loeper. van Den Hurk slängde sig fram och nickade in ledningsmålet. 20 minuter senare bjöd duon på en repris. Inlägg från Loeper, nick från van Den Hurk och 2-0 till HIF.

När Rasmus Jönsson i den 82:a minuten lyrade in bollen mot van Den Hurk visste nästan alla vad som skulle hända. Anfallaren kom högst igen och styrde in sitt tredje mål för dagen. Tredje för dagen och sjunde på de tre senaste matcherna. På tilläggstid fastställde sedan Assad Al Hamlawi, givetvis med pannan, slutresultatet till 4-0 på Olympia.

Östers IF – Jönköpings Södra 1-0
Smålandsderbyt hann bara pågå i sju minuter innan åska gjorde att matchen fick pausas. När  matchen väl kom igång var det hemmalaget som hittade nätet. Efter en fin upprullning i sidled i den 27:e minuten nådde bollen till Isak Magnusson som placerade in 1-0 för de rödklädda.

Jönköpings Södra gick för en kvittering, men jakten försvårades när Marcus Degerlund visades ut med 20 minuter kvar. Magnussons balja blev matchens enda och Öster fick fira derbyseger.